SAP slavi 35 godina rada i postojanja

Racunalo.com foto

SAP-ov softver, pokretan je SAP NetWeaver platformom koja omogućuje inovaciju i poslovne promjene te pomaže tvrtkama diljem svijeta u poboljšavanju odnosa s korisnicima, povećanju suradnje s poslovnim partnerima i u kreiranju učinkovitosti diljem svojih nabavnih lanaca i poslovnih operacija. SAP-ov portfelj rješenja podržava jedinstvene poslovne procese u više od 25 industrija, uključujući visoke tehnologije, maloprodaju, financijske usluge, zdravstvo i javni sektor. Sa podružnicama u više od 50 zemalja, SAP je kotiran na nekoliko burzi, uključujući Frankfurtsku i Njujoršku burzu.


SAP u Hrvatskoj
U Hrvatskoj SAP posluje od 1995. godine pod raznim pravnim okvirima. Kao prvi franšizni partner softverskog diva SAP AG, tijekom razdoblja od 1995. do 2000. godine poslovao je pod imenom SAP Hrvatska (u osnivanju). Pravni nasljednik te partner tvrtke je b4b d.o.o., koji je nakon te promjene postao partnerom SAP-a za distribuciju programskih rješenja i savjetodavne usluge. Kao nezavisni pravni subjekt, SAP d.o.o. posluje od 2000. godine. Osnivanje tvrtke dalo je snažni utjecaj na razvoj gospodarstva i kompetitivnom portfelju poslovnih rješenja koji osnažuju ekonomiju u svim segmentima. Prvi korisnik SAP poslovnog rješenja bila je Pliva, a u svom 12-godišnjem radu broj korisnika u Hrvatskoj popeo se na preko 100, dok broj licenci prealzi 20 tisuća. Snažna partnerska mreža koju čini 21 partner, usmjerena je na pružanje vrhunske poslovne podrške redovito pristupa certifikaciji i re-certifikaciji kako bi išli ukorak sa dostignućima i razvojem. Osim partnera koji redovito pohađaju programe edukacije i stječu certifikaciju, istoj pristupaju i korisnici koji rade u SAP okruženju. U posljednjih godinu dana tako je SAP certifikat steklo više od 100 polaznika. Danas su najveći korisnici SAP-a u Hrvatskoj INA, Podravka i Pliva, dok posebnu gospodarsku važnost ima potpisivanje strateškog ugovora s koncernom Agrokor.


Zaposlenik s najdužim radnim stažem u SAP-u je Sanja Meleš, koja danas radi kao voditelj ključnih projekata za maloprodaju, veleprodaju, farmaceutsku i medijsku industriju te telekomunikacije. „Svoje 6-godišnje iskustvo rada u SAP-u mogu opisati kao snažan poslovni razvoj, usmjeravanje na rastuće tržište maloprodaje te na usavršavanje prodajnih tehnika. Posebno me veseli što godinama svojim radom doprinosim izravnom rastu SAP- a u Hrvatskoj, a tim suradnika osigurava mi svakodnevni napredak i kreiranje novih vrijednosti.“ rekla je Sanja Meleš, prodajni predstavnik, SAP d.o.o.


SAP je 35. obljetnicu rada obilježio novim zapošljavanjima, te sada u Hrvatskoj SAP ima 20 stalno zaposlenih, te preseljenjem u nove urede, vrhunski opremljene. Posljednje dvije godine SAP je intenzivno posvetio razvojnim projektima poput Specijaliziranog savjetodavnog centra za maloprodaju i veleprodaju – Retail Hub, stvaranjem strateških partnerstva, te izravnim utjecajem na razvoj gospodarstva i društva znanja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.