SAP predstavio rješenja za efikasno upravljanje financijama poduzeća

Fotografija članka: SAP predstavio rješenja za efikasno upravljanje financijama poduzeća

SAP predstavio rješenja za efikasno upravljanje financijama poduzeća

Radionica je za cilj imala predstavljanje rješenja za konsolidaciju i planiranje, a koja pomažu pravodobnom i kvalitetnom praćenju financijskog toka poduzeća čime se osigurava gospodarska stabilnost na tržištu. Radionicu su uz SAP podržali partneri Alfatec group, b4b i Comminus zaduženi upravo za predstavljeno rješenje. Održana radionica nastavak je planiranih aktivnosti koje su započele tijekom 2009. godine kada je, također u Zagrebu, SAP održao prvu regionalnu konferenciju SAP BusinessObjects ’09.

U vremenima poput današnjih, snažno obilježenih gospodarskom krizom, financijski menadžeri i menadžeri za kontroling izloženi su neizmjernim pritiscima usmjerenih maksimiziranju profitabilnosti, smanjivanju operativnih troškova, rizika i povećanju povjerenja ulagača. Kako bi efikasno upravljali financijama tvrtke nužni su im ažurirani financijski i operativni podaci u svrhu kvalitetnog planiranja, budžetiranja, analitike i statutarnog i menadžerskog izvještavanja. Javlja se stvarna potreba za potpunom integracijom planiranja na razini cijele tvrtke, ali i pojedinog odjela, a da se pri tome koriste inteligentni modeli kreiranja scenarija troškova. Uz te scenarije, od ključne je važnosti praćenje analiza usklađenosti stvarnih troškova i onih predviđenih strategijom i inicijalnom procjenom.

Svi navedeni preduvjeti prisiljavaju tvrtke da se u vremenima krize poput današnje okreću rješenjima iz domene Enterprise Performance Managementa kao što je SAP Business Planning & Consolidation. Takva rješenja pružaju pristup pouzdanim podacima o poslovanju i optimiziraju proces planiranja i konsolidacije na način da usklađuju operativne planove sa korporativnim ciljevima, inicijativama i metrikama koje su definirane u strateškom planu tvrtki. Korištenjem sustava poput SAP-ovog, a koji je sudionicima bio predstavljen, osigurano je izvršenje u skladu s poslovnim planovima tvrkte, prepoznavanje faktora rizika i podržavanje svih inicijativa i to u unaprijed isplaniranim budžetima.

Naime, činjenica je kako većina tvrtki danas poslove konsolidacije i planiranja obavlja u tabličnim programima, poput Excela, koji ukazuje osnovni nedostatak – nepostojanje sigurnosnih postavki. Kako je danas više nego ikada nužno kvalitetnije i brže predviđati buduće troškove, potrebno je kontinuirano pratiti prihodovne i rashodne stavke financijskog poslovanja tvrtke kako bi se minimalizirale moguće negativne promjene u tvrtki. Potreseno gospodarsko tržište posljednje dvije godine jasno pokazuje kako su tvrtke koje su se planski razvijale i raste u skladu sa strateškim i operativnim planovima i budžetima bile neusporedivo manje pogođene krizom. Upravo tako vođene tvrtke danas održavaju gospodarski optimum tržišnog poslovanja.

SAP predstavio rješenja za efikasno upravljanje financijama poduzeća

Radionicu „SAP Business & Consolidation“ vodili su stručnjaci iz lokalnog SAP-ovog ureda, regionalni i partnerski konzultanti – suorganizatori radionice, te su predstavljena iskustva korisnika koji rješenje planiranja i konsolidacije već primijenjuju u svojim tvrtkama.

„Za iterativno i goal driven planiranje nužni su alati koji su s jedne strane fleksibilni, dok s druge osiguravaju kompletan set funkcionalnosti potreban za potpunu kontrolu i upravljanje tvrtkom. Nadalje, vrlo bitna stavka je quick win, dakle rješenje mora biti brzo implementirano i pušteno u uporabu što mu daje prednost u ovakvim vremenima kada tvrtke moraju brzo i efikasno reagirati kako bi si osigurao izostanak rizika pada i opstanka. Današnja radionica i broj odazvanih sudionika neosporno ukazuju na želju i potrebu tvrtki da pronađu rješenja za izlazak iz krize. Motivira nas činjenica kako smo u mogućnosti predstaviti naša znanja i rješenja kojima će tvrtkama biti otvorena vrata gospodarskom boljitku.“ Izjavio je Voditelj odjela SAP BusinessObjectsa za Regiju Adriatics, Boris Sesar.

Podsjetimo, SAP BusinessObjects je vodeći svjetski proizvođač Business Intelliegence tehnologije i rješenja koji je počeo još u pionirsko doba Business Intelliegencea i vremenom je snažno utjecao na promjenu načina rada upravo uz pomoć informacija. Kombinirajući inovativnu tehnologiju, globalni konzalting, i edukacijske servise, a uz pomoć najrazvijenije Business Intelliegence mreže partnera, omogućavao je korisnicima bez obzira na njihovu veličinu da unaprijede poslovno odlučivanje, a time i svoje poslovne procese.

Nove radionice SAP u suradnji sa partnerima predviđa tijekom rujna i listopada ove godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.