SAP-ova konferencija za znanstvenike, liječnike i menadžere u medicini

Racunalo.com foto

Vlada Republike Hrvatske, krajem 2003. godine usvojila je Program e-Hrvatska 2007 s ciljem izvedbe sveobuhvatne i dinamične akcije za postizanje bržeg iskoraka Hrvatske u informacijsko društvo i to u skladu s preporukama Europske unije i Lisabonske agende. Svjesni kako informatizacija zdravstva u današnje napredno tehnološko doba, predstavlja ključni element ubrzanja pružanja kvalitetnije zdravstvene zaštite i poboljšanja uzajamne suradnje sa svim sudionicima procesa u zdravstvu, SAP svojim strateškim djelovanjem u Hrvatskoj snažno utječe na njezinu pravodobnu integraciju. Informatizacija zdravstva u Republici Hrvatskoj započela je u ranim devedesetim s informatizacijom poslovanja HZZO te se dalje usmjeravala prema informatizaciji jednog dijela ordinacija primarne zdravstvene zaštite. Osim toga trebala bi se protezati na područja poput primarne zdravstvene zaštite ili uvođenja integriranog bolničkog informacijskog sustava kroz standardizirane informacijske sustave. Iako, informatizacija zdravstva u svojoj prvoj fazi pokazuje minimalne uspjehe, oni nisu dostatni da se akcijski plan Europske komisije i prema utvrđenim fazama realizira.


„Svi europski zdravstveni sustavi u procesu su industrijalizacije: traži se poboljšana učinkovitost, bolja kvaliteta i više standardiziranih usluga okrenutih prema pacijentu. Za sve te izazove imperativ je integracija podataka kliničke i gospodarske dimenzije. Zdravstvo je služba koja se temelji na znanju, dakle bez informatike ne može funkcionirati. Neki mjerodavni činitelji već su shvatili moćnu stratešku ulogu informatičke tehnologije u zdravstvu. Za trajanja naše radionice, pokušat ću pokazati što informatička tehnologija u tom smislu može, u skladu s najboljom međunarodnom praksom.“,  istaknuo je Peter Langkafel, dr.med. SAP AG.


Izdvojeni referenti korisnici kojima je SAP-ovo rješenje SAP for Healthcare pomoglo: u Sjedinjenim Američkim Državama: Baylor College of Medicine, John Muir/Mt. Diablo Health System, Johns Hopkins University, Saint Francis Health System; Azija i Pacifik: Nagano prefectural federation, Japan Siriraj Hospital, Tajland te Europa, Bliski Istok, Afrika: Ijssellandziekenhuis, Nizozemska, Kantonsspital Basel, Švicarska, Kardinal Schwarzenberg’sches Krankenhaus, Austrija, Kliniken der Universität Göttingen, Njemačka, Klinikum Hannover Oststadt, Hannover, Njemačka, Kymenlaakson Sairaanhoitopiiri, Finska, Papageorgiou Foundation, Thessaloniki, Grčka, Universitätsklinikum Charitè, Njemačka…


U Hrvatskoj SAP posluje više od deset godina, a za cilj ima unaprijediti hrvatsku ekonomiju i povećati razinu njene integracije u europske i svjetske tokove, korištenjem najboljih poslovnih praksi i tehnoloških rješenja. S izgrađenim tržištem, korisnicima i hrvatskom inačicom SAP-ovih rješenja, podiže standard poslovanja u svim segmentima: od uvođenja najnovijih tehnologija i poslovnih rješenja, preko podrške korisnicima, planiranja i upravljanja kvalitetom hrvatske inačice SAP-ovih rješenja, do pomoći u upravljanju kvalitetom izvedbe projekta i planiranju podrške novim segmentima poslovanja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.