SAP osnažuje odnose s državom

Racunalo.com foto

Glavne poruke koje su se tijekom svih susreta prenosile bile su usmjerene na jačanje međunarodne suradnje SAP-a i Republike Hrvatske, pozicioniranje grada Zagreba kao perspektivnog centra znanja i specijalističkog usmjeravanja te formalno aktiviranje Savjetodavnog centra – Retail Huba. Tijekom summita SAP-ovih zaposlenika Gunst je predstavio smjernice potencijala razvoja Republike Hrvatske i društva znanja te razvoja ljudskih potencijala i unaprjeđen program mogućnosti osobnog napretka.


Osim vrhunske tehnologije i vodeće pozicije na svjetskom tržištu aplikativnog softvera, SAP u svjetskim razmjerima ima snažnu ulogu u razvoju i edukaciji stručnjaka raznih profila, a osobito značajnu ulogu ima u osnivanju savjetodavnih centara. Europa je uočila prednosti tih centara još sredinom prošlog stoljeća i od tada se njihov broj snažno povećao. Zahvaljujući potencijalu i investicijskim programima brojnih korporacija koje u suradnji sa domaćim tvrtkama osnivaju savjetodavne centre, Republika Hrvatska je pokazala spremnost i zrelost za ispunjavanje konkurentskih prednosti ulaska u EU. Tako je SAP svoj rad intenzivno usmjerio na dobivanje formalne autorizacije za otvaranje regionalnog savjetodavnog centra za SEME regiju što je upravo Gunstovim dolaskom i definirano. Zahvaljujući angažmanu Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Vlade Republike Hrvatske, odobrenju vodećih hrvatskih dužnosnika i gospodarstvenika, prvi stručnjaci za specijalizirana industrijska rješenja svoj će angažman započeti već u prvim mjesecima 2007. godine. Ovakve pozitivne naznake i autorizacije inicijativa u kojim znanje ima ključnu ulogu osiguravaju snažnije povezivanje velikih korporacija, poput SAP-a, s državnih tijelima lokalnih Vlada.„Hrvatska i grad Zagreb predstavljaju za SAP snažan investicijski i razvojni potencijal. Drago mi je što smo kroz susrete s predstavnicima Vlade i Grada definirali zajedničke ciljeve ka ostvarenju društva znanja, dok je otvaranje Retail Huba ocijenjeno kao snažan strateški projekt koji će s radom krenuti početkom 2007. godine. Veseli nas činjenica da naši odnosi s Republikom Hrvatskom jačaju i da su naše inicijative prepoznate od vodećih i ključnih kreatora društvenih trendova.“ izjavio je Ewin Gunst, predsjednik SAP EMEA News Regije.


SAP u svom radu i strateškom nastupu vodi brigu i o održavanju visokog stupnja društvene i socijalne odgovornosti lokalnih ureda. Tako su na održanome summitu zaposlenika SEME Regije bili predstavljeni programi razvoja korporacije, ali i osobni programi razvoja zaposlenika. Snažnim i direktnim utjecajem na razvoj svakog pojedinca stvaraju se kvalitetni i pravodobni preduvjeti za prihvaćanje i upravljanje projektima od društvenog i gospodarskog značaja za regiju, a osobito snažnu ulogu ti projekti imati će u razvoju Zagreba i Republike Hrvatske.


„U SAP-u osobitu pažnju posvećujemo razvoju naših zaposlenika. Programi razvoja individualizirani su i u potpunosti prilagođeni razvoju svakog pojedinca. Vjerujem da će ovaj susret obilježiti i jačanje međusobnih odnosa zaposlenika te unaprijediti ostvarenje ciljeva koji su pred zaposlenike postavljeni.“ dodao je Gunst.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.