SAP najavio snažan prodor na tržište maloprodaje i veleprodaje

Racunalo.com foto

Predstavljanju je nazočio i vodeći konzultant za područje maloprodaje, potpredsjednik EMEA Regije za razvoj i implementaciju rješenja SAP for Retail, Darryl Owen.


SAP for Retail predstavlja cjelovit skup integriranih rješenja za svaki aspekt maloprodajnog i veleprodajnog vrijednosnog lanca, od predviđanja i planiranja do raspodjele i popunjavanja. SAP for Retail kombinira upravljanje odnosima s kupcima zajedno s logikom opskrbnoga landa tako da korisnici rješenja mogu činiti sve: od optimalizacije strateškog partnerstva do korištenja podataka o korisnicima i kupcima dobivenih iz višestrukih prodajnih kanala. S tehnološkog aspekta rješenje za maloprodaju i veleprodaju pokretano je SAP NetWeaverom – otvorenom integracijskom i aplikacijskom platformom bez obzira koristi li se SAP-ov ili softver nekod drugog proizvodača.


Predstavljanje rješenja SAP for Retail predstavlja realizaciju prvih koraka ka ostvarenju inicijative otvaranja savjetodavnog centra za SEME regiju čije bi se sjedište nalazilo upravo u Zagrebu. Specifičnost otvaranja ovog centra nalazi se u fokusiranom razvoju rješenja za maloprodaju i veleprodaju pri čemu bi se koristili upravo hrvatski resursi, hrvatsko znanje i hrvatski intelektualni kapital. Otvaranje ovakvog centra za širu regije osiguralo bi specijalizaciju i izvoz hrvatskog znanja čime bi se ispunjavali i zahtjevni preduvjeti za ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju.


Darryl Owen, svojim dolaskom educira i informira pojedince i tvrtke čiji je rad usmjeren na maloprodajne i veleprodajne djelatnosti o novitetima i trendovima europskih i svjetskih razmjera. Na taj način Hrvatskoj je osiguran pravodoban i kvalitetan uvid u pravilne smjernice tržišnog razvoja i kreiranja konkurentskih prednosti poslovnih subjekata.


„Započeli smo s inicijativom koju Hrvatska pozitivno dočekuje, a omogućiti će ostvarivanje tržišnih zahtjeva za specijalističkim znanjima i fokusom u radu. Želja nam je da savjetodavni centar bude upravo u Zagrebu, a podršku nam daju kako hrvatske korporacije tako i državne institucije. Vjerujemo da bi otvaranje centra osiguralo brz i kvalitetan protok znanja kao i kreiranje inovativnih poslovnih rješenja osiguravajući konkurentnost poslovnih subjekata, ali i same Republike Hrvatske.“ rekao je Igor Dropulić, direktor SAP-a.


SAP for Retail rješenje omogućiti će maloprodajnim i veleprodajnim subjektima da budu agilni i to ostvarujući prednosti poput povećanja odanosti kupaca, transparentnog poslovanja u realnome vremenu, povećanja prodaje, smanjenja troškova nabavke robe, poboljšanja protoka artikala, pojednostavnjenih radnih procesa, te povećanja poslovne izvrsnosti i fleksibilnosti.


„Kupci danas očekuju vrhunsku kvalitetu, ponudu i uslugu i to kada i na način na koji to žele. Rješenje koje smo predstavili upravo osigurava integriranost višenamjenskih funkcija kako bi se zadovoljili zahtjevi kupaca, ali i ostvario niz prednosti i koristi za same poslovne subjekte. Trendove koje kontinuirano donosimo i dodane vrijednosti koje osiguravamo pozicionira SAP kao vodeću korporaciju na tržištu rješenja za maloprodaju i veleprodaju. Vjerujem da će noviteti koje donosimo i inicijative koje ćemo realizirati u budućnosti kupcima i poslovnim subjektima donijeti očekivane konkurentske prednosti.“ izjavio je Darryl Owen, potpredsjednik EMEA Regije u SAP-u za maloprodaju i veleprodaju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.