SAP ICT journalist prize “BOŽO TEŽAK” – raspisan novi natječaj

Fotografija članka: SAP ICT journalist prize “BOŽO TEŽAK” – raspisan novi natječaj

Natječaj za dodjelu nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak“ otvoren je 21. studenog ove godine u trajanju od dva tjedna, a zaključno do 5. prosinca ove godine. Nagrade se dodijeljuju za radove objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini u slijedećim kategorijama: nagrada za najbolji novinarski uradak, nagrada za najbolji urednički uradak i nagrada za ICT novinara godine. Kao i svih godina dodjela novinarskih nagrada, glavni sponzor dodjele nagrade je tvrtka SAP.

Nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak” dodjeljuje se od 2001. godine i gotovo desetljeće doprinosi razvoju informatičko-komunikacijskog novinarstva. Novost koju ove godine Zbor informatičkih novinara donosi je izravna prijava na web stranici www.sapmag.com.hr/sapbozotezak. Radove veličine do 200MB moći će ocjenjivati osim Pravilnikom određenog žirija, i sami posjetitelji stranice. Ovime se svakako osigurava transparentnost ocjenjivanja prijavljenih sudionika dok će se čitatelji moći podsjetiti na medijske radove koji su obilježili 2009. godinu. Prateći trendove društveno-socijalnih mreža, natječaj za nagradu svoje mjesto je pronašao i na Facebooku, Twitteru i LinkedInu.

Nagrade natječaja „SAP ICT journalist prize Božo Težak”  novčanog su karaktera, a dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju. Nagrade se dodjeljuju u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, a koji sastavlja žiri. Odluku o nagradama za novinarski i urednički uradak donosi posebno odabrana ocjenjivačka skupina ("žiri") koju je većinom glasova odabrao Zbor ICT novinara HND-a. Odluka o nagradi informatički novinar godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Proglašenje dobitnika i svečana dodjela nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak” obavit će se on-line, a snimku će zainteresirani moći pratiti na YouTube stranici. Generalni sponzor nagrade je tvrtka SAP.

Podsjetimo, nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak“ dodijeljuje se od 2001. godine i kroz svoje postojanje snažno je doprinosila razvoju informatičkog novinarstva. Održivost nagrade, interes novinara koji raste s godinama te broj medija koji prate teme iz tehnologija i komunikacijskih znanosti potvrđuju njezinu važnost. Naime, tehnologije rastu velikom brzinom, a potreba za kvalitetnim praćenjem tema iz područja ICT važnija je nego ikada. Pravilno, pravodobno i kvalitetno stvaranje sadržaja iz područja informatičke tehnologije i tržišta otkriva stalnu publiku i nove medijske potpore domaćih i stranih medijskih kuća. Hrvatsko novinarsko društvo prepoznalo je važnost nagrade SAP ICT journalist prize Božo Težak i tema koje pokriva te uz potporu i inicijatora projekta tvrtku SAP te za najbolje dodjeljuje nagrade.

Božo Težak, prof. dr.
Božo Težak je pionir informacijskog društva. Cijenjeni kemičar i informatičar, rođen je u Varaždinu 1907. godine. Nakon mature i diplome stečene u rodnome gradu, seli u Zagreb gdje magistrira i započinje svoju doktorsku disertaciju. Među prvim znanstvenicima uočio je da je za razvoj znanosti od posebne važnosti informacijsko-komunikacijsko područje. Bio je pokretač brojnih časopisa od kojih je najznačajniji “Informatologia Yugoslavica” (danas Informatologija) kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik. Godine 1975. osnovao je Društvo za informatiku SR Hrvatske, kojemu je bio i prvi predsjednik. Glavni je pobornik stvaranja Nacionalnog informatičkog centra SR Hrvatske. Održao je brojna predavanja na teme: multimedija, obrade i rukovanja informacijama i komunikacijama, interdisciplinarnosti u informacijskim tehnologijama. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti. Istaknutost njegovog rada bio je poticaj za imenovanjem nagrade po njemu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.