SAP ICT Journalist Prize Božo Težak – otvoren natječaj za novinarsku nagradu

Fotografija članka: SAP ICT Journalist Prize Božo Težak – otvoren natječaj za novinarsku nagradu

Dodjela “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” nagrade održava se već šesnaestu godinu zaredom, a prijave za natječaj otvorene su od danas, 07. veljače do 28. veljače 2017. godine.

Oglas

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva uz potporu glavnog partnera tvrtke SAP raspisao je natječaj za ovogodišnju nagradu “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak”. Novinari svoje radove mogu prijaviti u dvije kategorije: nagrada za najbolji novinarski uradak i nagrada za najbolji urednički uradak, dok se nagrada za ICT novinara godine dodjeljuje glasovanjem članova Hrvatskog novinarskog društva.

Na natječaj se mogu prijaviti novinari i urednici koji nisu članovi Hrvatskog novinarskog društva, a prihvaćaju se radovi objavljeni u svim medijima: tisak, radio, televizija, Internet. Novinari mogu prijaviti radove samostalno, svatko za sebe, a može ih prijaviti i kolega ili redakcija. Svaki novinar može prijaviti najviše tri rada. Radovi se prijavljuju u digitalnom obliku (formati: pdf, audio, video) na internetskoj stranice . Veličina radova je ograničena na 200MB.

Veseli nas što već 16. godinu zaredom podržavamo i nagrađujemo najbolje ICT novinare i njihove uratke. Njihov doprinos u razvoju i promociji ICT-a u Hrvatskoj je nemjerljiv, a kvalitetno novinarstvo trebamo prepoznati i cijeniti. Nastavit ćemo i dalje podupirati ovu nagradu koja doprinosi razvoju novinarske struke”.
– Sonja Popović, direktorica SAP-a

O najboljim uredničkim i novinarskim radovima odlučit će žiri okupljen prema pravilniku nagrade, a odluka o nagradi informatički novinar godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Tvrtka SAP pokrenula je dodjelu nagrade 2001. godine . Prepoznavši inicijativu, Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva pridružio se dodjeli nagrade 2003. godine te postao njenim nositeljem. Organizatori su preimenovali nagradu iz SAP e-journalist prize u nagradu SAP ICT Journalist Prize Božo Težak, prema cijenjenom kemičaru i informatičaru koji je bio pionir informacijskog društva u Hrvatskoj. Božo Težak pokrenuo je brojne časopisa od kojih je najznačajniji “Informatologia Yugoslavica” (danas Informatologija) kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos Hrvatskoj i svjetskoj znanosti. Veličina njegovog rada bio je poticaj za imenovanjem nagrade po njemu.

Cilj nagrade je podržavati rad novinara koji prate i pišu o temama razvoja, unaprjeđenja i popularizacije informatičkih i komunikacijskih tehnologija. Njihov kontinuirani doprinos osigurava kvalitetnije i konkurentnije poslovanje brojnih tvrtki u Hrvatskoj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.