SAP ICT Journalist Prize Božo Težak 2016 – otvoren natječaj za novinarsku nagradu

Fotografija članka: SAP ICT Journalist Prize Božo Težak 2016 – otvoren natječaj za novinarsku nagradu

Prijave za natječaj “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak”otvorene su od danas, 1. veljače 2016.,  a posljednji dan za prijave je 19. veljače 2016. godine.

Oglas

Nagrada “SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” raspisuje se petnaestu godinu zaredom, a novinari svoje radove mogu prijaviti u dvije kategorije: nagrada za najbolji novinarski uradak i nagrada za najbolji urednički uradak. Nagrada za ICT novinara godine dodjeljuje se glasovanjem članova Hrvatskog novinarskog društva. Na natječaj se mogu prijaviti i novinari i urednici koji nisu članovi Hrvatskog novinarskog društva.

Na natječaj se prihvaćaju radovi objavljeni u svim medijima: tisak, radio, televizija, Internet. Novinari mogu svoje radove prijaviti samostalno, svatko za sebe, a može ih prijaviti i kolega ili redakcija. Svaki novinar može prijaviti najviše tri rada. Radovi se prijavljuju u digitalnom obliku (pdf, audio, video) putem web stranice . Veličina radova je ograničena na 200MB.

O najboljim uredničkim i novinarskim radovima odlučiti će žiri okupljen prema pravilniku nagrade, a odluka o nagradi informatički novinar godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Sretni smo što već 15. godinu zaredom imamo mogućnost nagraditi najbolje informatičke novinare. Njihov doprinos u razvoju ICT-a u Hrvatskoj je nemjerljiv i stoga nam je drago da postoji nagrada koji prepoznaje trud koji ulažu. Kvalitetno novinarstvo se mora prepoznati i cijeniti. Imati bitnu i dobru informaciju u pravo vrijeme je nešto što mi iz biznisa izuzetno cijenimo. Iz toga razloga ćemo i dalje podupirati ovu nagradu koja doprinosi razvoju novinarske struke.
– Sonja Popović, direktorica SAP-a, glavnog sponzora i partnera dodjele nagrade

Nagrada je inicirana 2001. godine od strane tvrtke SAP. Prepoznavši inicijativu, 2003. dodjeli nagrade pridružuje se Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva i postaje nositeljem nagrade. Nagrada se preimenovala iz SAP e-journalist prize u nagradu SAP ICT Journalist Prize Božo Težak, prema cijenjenom kemičaru i informatičaru koji je bio pionir informacijskog društva u našoj zemlji. Njegova poveznica s novinarskim radom iz područja ICT-a je pokretanje brojnih časopisa od kojih je najznačajniji “Informatologia Yugoslavica” (danas Informatologija) kojemu je do kraja života bio glavni i odgovorni urednik. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti. Veličina njegovog rada bio je poticaj za imenovanjem nagrade po njemu.

Misija koja stoji iza nagrade je podržavati rad novinara koji prate i pišu o temama razvoja, unaprjeđenja i popularizacije informatičkih i komunikacijskih tehnologija. Njihov kontinuirani doprinos osigurava kvalitetnije i konkurentnije poslovanje brojnih tvrtki u Hrvatskoj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.