SAP i Microsoft: Duet povezuje svijet produktivnosti i poslovnih aplikacija

Racunalo.com foto

Duet zaposlenicima koji koriste podatke omogućava korištenje njihova poznatoga okruženja Microsoft Officea za pristupanje odabranim SAP-ovim poslovnim procesima i podacima. Taj unaprijeđeni i fleksibilni pristup funkcijama namjenskih aplikacija SAP® pomoći će tvrtkama koja koriste Duet da uštede vrijeme i novac, povećaju stupanj usklađenosti procesa i poboljšaju donošenje odluka.


Svaki dan, milijuni zaposlenika koji barataju podacima koriste sustav Microsoft Office u svojemu radu i suradnji s drugima. No, većina ih se također mora koristiti poslovnim procesima i podacima u svrhu obavljanja njihovih zadaća. Nepostojanje objedinjene veze između strukturiranoga poslovnog procesa tvrtki i točnih podataka može dovesti do donošenja nezdravih odluka i nesuglasja s politikom tvrtke. Pomoću Dueta tvrtke mogu povećati stupanj usvajanja poslovnih sustava i procesa od strane korisnika nudeći im poznato okruženje koje se brzo može uvesti i praktično ne iziskuje nikakvu dodatnu obuku.


„Kad ne znate da postoji neki podatak ili nemate vremena naći ono što trebate, riskirate donijeti lošu odluku,” kaže Mark Levitt, dopredsjednik za pitanja suradnje i istraživanje radnog okruženja tvrtki u IDC-u. „Duet je poslovni koktel aplikacija iz paketa Microsoft Office i SAP-ovih poslovnih podataka i procesa koji može unaprijediti kvalitetu i brzinu odlučivanja i produktivnosti zaposlenih. Pomoću Dueta, SAP-u će se lakše pristupati i bit će relevantniji za puno više korisnika koji provode svoj radni dan u ‘Microsoft’ Officeu.”


Rani uspjesi s Duetom
Gotovo 100 korisnika i partnera sudjelovalo je u programu upoznavanja s Duetom, među kojima i Atmel, svjetski predvodnik na području projektiranja i proizvodnje mikrokontrolera, napredne logike, radiofrekvencijskih (RF) komponenti trajnih memorija i mješovitih signala. Uz potporu Duetova scenarija za praćenje proračuna Atmel očekuje povećanu transparentnost podataka i priopćavanje informacija širom svoje globalne organizacije radi ostvarivanja veće učinkovitosti poslovnih procesa i produktivnosti.


„Duet spaja naša okruženja Microsofta i SAP-a na neprimjetan način, omogućavajući našim djelatnicima koji rade s podacima bolji uvid i pristup SAP-ovim poslovnim podacima, uključujući i financijska izvješća, kroz rašireno i dobro poznato korisničko sučelje,” kaže Mikes Sisois, dopredsjednik za informatičko planiranje i informatički menadžer u Atmelu. „Za Atmel to je golema dodana vrijednost, jer omogućava informiranije odlučivanje a time i veću produktivnost.”


Partneri SAP-a i Microsofta u sektoru sistemskih integratora i ponuđača rješenja također su sudjelovali u programu upoznavanja s Duetom te željno iščekuju isporuku Dueta.


„Mi u Infosysu testirali smo i uveli softver Duet u naše poslovanje koje funkcionira pomoću Microsoftova i SAP-ova softvera,” kaže Chandrashekar Kakal, šef Infosysove poslovne jedinice za poslovne rješenja. „Naši korisnici traže rezultate od svojih ulaganja u informatičku tehnologiju i u tome se pouzdaju u Infosys. Sa svojim dugogodišnjim partnerima, Microsoftom i SAP-om, Infosys je u jedinstvenome položaju i spreman našim korisnicima ponuditi rješenja temeljena na softveru Duet za rješavanje njihovih poslovnih potreba.”


Pomaganje tvrtkama da poboljšaju uvid i usklađenost
Duet zajednički izrađuju, prodaju, plasiraju i servisiraju SAP i Microsoft. Na današnji dan, pokrenuli su zajedničku marketinšku kampanju za reklamiranje širom svijeta u vodećim poslovnim publikacijama, kao i zajedničku stranicu na Internetu () na kojoj korisnici mogu saznati više o proizvodu te o zajedničkoj prezentacijskoj turneji u 13 gradova svijeta koja započinje 13. lipnja 2006.


Duet donosi značajnu vrijednost organizacijama i njihovim zaposlenicima te omogućava tvrtkama veću kontrolu kroz praćenje realizacije proračuna: omogućava menadžerima nesmetan pristup financijskim podacima koji su im neophodni za donošenje boljih odluka., upravljanje vremenom: omogućava zaposlenicima evidenciju rada i plativih radnih sati pomoću kalendara u sklopu MS Outlooka te automatski sinkronizira i ažurira zakazane termine MS Outlooka sa softverom mySAP™ ERP, SAP-ovom aplikacijom za planiranje resursa tvrtke. Također omogućava upravljanje odsustvima: omogućava zaposlenicima predaju osobnih zahtjeva za odsustvo i obradu procesa odobravanja od strane menadžmenta putem MS Outlooka, te time omogućava sinkronizaciju podataka i usklađivanje procesa između desktopa i softvera mySAP ERP, te upravljanje organizacijom: omogućava zaposlenicima i menadžerima pristupanje organizacijskim informacijama, kao i kadrovske poslove, u poznatome Outlookovu okruženju.


Prošireni plan predstavljanja proizvoda
U drugoj polovici 2006. SAP i Microsoft planiraju ponuditi dva posebno povoljna paketa za Duet, s dodatnom potporom za poslovne scenarije, unaprijeđenim platformskim mogućnostima i jezičnom potporom. Ti povoljni paketi obuhvatit će pet dodatnih scenarija za MS Office koji dolaze iz aplikacija mySAP ERP i mySAP™ Business Suite za upravljanje odnosima s kupcima (CRM) i upravljanje odnosima s dobavljačima (SRM). Ti scenariji su: upravljanje angažiranjem novih djelatnika, upravljanje putovanjima, analitika, upravljanje nabavom i upravljanje prodajnim aktivnostima. Uz te povoljne pakete mogućnosti Dueta poći će korak dalje od samoposluživanja za zaposlenike i menadžere u svrhu omogućavanja svakodnevne operativne učinkovitosti i uštede troškova. Povoljni paketi složeni su tako da budu kompatibilni sa sljedećom verzijom aplikacije mySAP ERP i verzije sustava Microsoft Office za 2007., uz proširenu jezičnu potporu koja sada obuhvaća engleski, francuski, njemački, portugalski, španjolski i japanski.


„SAP i Microsoft s Duetom donose popularno rješenje za naše zajedničke korisnike koje donositeljima odluka pruža bolji pristup informacijama neophodnima za njihovu učinkovitost,” kaže Jeff Raikes, predsjednik jedinice Microsoft Business Division. „Uz to, Duet omogućava online i offline pristup SAP-ovim poslovnim procesima iz sveprisutnoga okruženja Office koje je jednostavno za korištenje. Duet će složene zadaće učiniti jednostavnima, a jednostavne zadaće gotovo trivijalnima. Ova verzija Dueta tek je prvi rezultat onoga zašto očekujemo da bude izvanredno učinkovit savez naše dvije tvrtke.”


„Tijekom proteklih petnaest godina, SAP i Microsoft surađivali su u ponudi prvorazrednih rješenja za korisnike,” kaže Shai Agassi, predsjednik grupacije za proizvode i tehnologiju te član izvršnoga odbora SAP AG-a. „Duet proširuje tu suradnju, povezujući produktivno okruženje koje zaposlenici koji rade s podacima najčešće koriste i aplikacije koje tvrtka najčešće koristi. Pomoću Dueta zaposlenici koji rade s podacima imat će bolji uvid u poslovne podatke te će povećati svoju učinkovitost i moći donositi brže i točnije odluke zahvaljujući boljoj pristupačnosti procesima tvrtke.”

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.