SAP Hybris i S/4HANA najprodavaniji kompanijini proizvodi u Hrvatskoj

Fotografija članka: SAP Hybris i S/4HANA najprodavaniji kompanijini proizvodi u Hrvatskoj

Kompanija je prošle 2017. godine zabilježila rekordne rezultati u regiji Srednje i istočne Europe gdje spada i Hrvatska. Čak 70% rasli su na području cloud rješenja.

Oglas

Na godišnjem druženju s novinarima SAP Hrvatska je predstavio rezultate ostvarene u 2017. godini na globalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini kao i planove te poslovnu strategiju za 2018. godinu u Hrvatskoj. Od kada je početkom 2015. godine postavio svoje ambicije za 2020. godinu SAP je kontinuirano ostvarivao postavljene ciljeve, a tako je bilo i u 2017. godini.

Podaci za cijelu 2017. godinu otkrivaju kako su se na globalnoj razini, cloud pretplate i prateći prihodi povećali za čak 26 posto te su dosegnuli 3,7 milijardi eura (IFRS), dok je prihod od softvera iznosio 4,87 milijarde eura. Prihod od održavanja povećao se na 63 posto ukupnog prihoda, koji je dosegao 23,46 milijardi eura. Tvrtka za proizvodnju poslovnog softvera sa sjedištem u Njemačkoj postala je vodeći pružatelj rješenja cloud s oko 150 milijuna pretplatnika na svoja rješenja diljem svijeta. Tvrtka ima najveći portfelj rješenja cloud proizvoda te je nedavno objavila akviziciju tvrtke Callidus Software Inc. S ovom akvizicijom, SAP će sastaviti najkompletniji i najviše diferenciran portfelj rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom. Prije ove akvizicije, u rujnu 2017. godine, SAP je najavio ugovor za akviziciju tvrtke Gigya, predvodnika na tržištu upravljanja korisničkim identitetom i pristupom. Platforma tvrtke Gigya pomaže tvrtkama u izgradnji digitalnog odnosa s njihovim korisnicima. Ova dva rješenja dodatno će osnažiti SAP Hybris portfelj.

Kada govorimo o regionalnoj izvedbi, SAP je ostvario najbolje rezultate ikada kako na godišnjoj razini tako i na razini četvrtog kvartala u regiji Srednje i istočne Europe. Također, ovi rezultati uglavnom su potaknuti poslovanjem vezanim uz cloud, koje je u prošlom kvartalu ostvarilo troznamenkasti rast, dok je za ukupne rezultate na godišnjoj razini zabilježen dvoznamenkasti rast. Inovativna rješenja poput SAP S/4HANA (SAP Business Suite 4 SAP HANA), SAP SuccessFactors (HR rješenje temeljeno na cloudu), SAP Hybris i softveri za IoT te analitiku ostvarili su visok porast diljem regije Srednje i istočne Europe.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.