SAP FORUM 2014 – na konferenciji predstavljene inovacije za jednostavnost poslovanja

Fotografija članka: SAP FORUM 2014 – na konferenciji predstavljene inovacije za jednostavnost poslovanja

Ovogodišnji jubilarni 10. po redu SAP Forum u cijelosti je bio posvećen poslovnim inovacijama koje pomažu tvrtkama ostvariti poslovni napredak i uz pomoć tehnološki unaprjeđenih rješenja stvaraju nove poslovne potencijale.

Oglas

U Zagrebačkom Golf&Country klubu održana je jubilarna 10. po redu konferencija SAP Forum organizirana pod sloganom “Inovacije za jednostavnost poslovanja” okupivši više od 400 gospodarstvenika koji su tijekom cjelodnevnog druženja razmjenjivali iskustva i potencijale inovativnih rješenja kojima se omogućuje jednostavnost poslovanja.

Nakon pozdravnog govora direktorice SAP-a, Sonje Popović uslijedilo je gostovanje SAP-ovog Evangelista Tima Elliotta koji je predstavio važnost poslovnih inovacija i njihove brze prilagodbe novim paradigmama poslovanja. Potvrđujući tu činjenicu predstavnici Belja iznijeli su svoje iskustvo implementacije i korištenja inovativnog portfelja SAP-ovih rješenja kroz prezentaciju simboličnog naziva: Dobro, bolje, SAP Belje. Nakon svečane ceremonije dodjele novinarskih nagrada SAP ICT Journalist Prize Božo Težak na kojoj su proglašeni laureati za najbolji novinarski uradak – Tanja Ivančić Belošević za najbolji novinarski uradak, Oleg Maštruko za najbolji urednički uradak te ICT novinar godine Dražen Tomić, uslijedio je gospodarski panel. Panelom na temu „Sinergijom ICT-a i gospodarstva stvarati inovacije gospodarske održivosti i razvoja“ kojim je moderirao Miodrag Šajatović panelisti iz Adris Grupe, Agrokor koncerna, Atlantic Grupe te HUP-a raspravljali su o aktualnostima sinergije između tehnologija i poslovnih IT rješenja, potom važnosti utjecaja primjene tehnologija i rješenja u poslovanju, ključnim i vjerodostojnim izvorima informacija prilikom definiranja poslovnih smjernica i strategija te neizbježne teme prilagodbe novim situacijama na tržištu. Komentirali su i važnost unaprjeđenja poslovanja i utjecaja IT-a kao alata i resursa prilagodbe promjenama i razvoju.

SAP FORUM 2014 – na konferenciji predstavljene inovacije za jednostavnost poslovanja

„SAP FORUM se i desetu godinu zaredom potvrdio kao vodeći poslovno-tehnološki događaj godine. SAP HANA je na svjetskoj razini zabilježila najveći porast prihoda od čak 147 posto, a trendovi primjene  inovativnog poslovanja posljednjih godina postaju jedan od primarnih ciljeva  globalne, ali i lokalne strategije. Sa našim Eco sustavom osiguravamo pozitivne tržišne pomake na koje je hrvatsko gospodarstvo spremno uz činjenicu kako je integracija inovacija u poslovne procese neizbježna. Današnje prezentacije korisničkih i partnerskih iskustava potvrđuju kako je inovacijama moguće i potrebno ostvariti napredak. Drago mi je što je više od 400 sudionika danas sudjelovalo u stvaranju nove budućnosti u kojoj inovacije zaista osiguravaju jednostavnost poslovanja.“ naglasila je Sonja Popović, direktorica SAP d.o.o.

Popodnevni dio konferencije bio je usmjeren na dvije tematske cjeline. Prva, usmjerena na primjenu SAP-a i inovativnog portfelja rješenja u praksi sudjelovali su SAP-ovi partneri b4b, ICE, mSTART, Atos i KING-ICT sa iskustvima korisnika obrađujući sljedeće: SAP Contract Lifecycle Management, SAP Sourcing, kako pratiti korak sa svjetskim trendovima pomoću SAP-a, Industry Solution za Utilities, SAP LAM (Linear Asset Management), SAP Governance, Risk and Compliance te SuccessFactors uspjeh u Ericsson Nikola Tesli. U drugoj tematskoj cjelini u kojoj su sudjelovali Dell, HP/Intel, KING-ICT, IBM i Multicom i SAP Servisi svoja predavanja usmjerili su ka SAP ERP rješenju pogonjenom na HANA-i, inovacijama koje podatke pretvaraju u posao te Billing i Revenue Management.

SAP HANA predstavlja središte svih SAP inovacija koja dopunjena Sybase portfeljem čini cjelovito rješenje. Što se tiče Cloud computinga on se razlikuje od uobičajenog SAP-ovog poslovnog modela, no uz akvizicije kompanija Success Factors i Aribe donosi prekretnicu u poslovnoj strategiji čime SAP i u području Cloud tehnologije zadržava lidersku poziciju. Poseban dijalog je pokrenut oko postojećeg ERP sustava integriranog u poslovna okruženja tvrtki koji sa SAP HANA dobiva novu dimenziju. Naime, spajanje postojećih tehnologija i rješenja uz primjenu inovativnog portfelja nikada nije bio jednostavniji za korisnika, koji može birati hoće li premjestiti svoje poslovanje odnosno ERP sustave replicirati na SAP HANA u stvarnom vremenu ili SAP HANA staviti ispod postojećih ERP sustava te ju koristiti kao jedinu platformu. SAP HANA (SAP High-performance Analytic Appliance) je rješenje koje se temelji na SAP ERP, SAP BW ili podacima trećih strana odnosno revolucionarna platforma koja može obraditi ogromne količine podataka te ih dostaviti neviđenim brzinama. Pruža mogućnost analize informacija u realnome vremenu te osigurava jednostavno kreiranje fleksibilnih analitičkih modela. Podaci i informacije smještaju se u Cloudu čime SAP HANA pojednostavljuje složene i skupe IT arhitekture. Kao otvorena, prilagodljiva i proširiva platforma, SAP HANA omogućuje stvaranje novih aplikacija te otvara nove načine za pokretanje poslovanja. Nakon formalnog dijela sudionici konferencije razmjenjivali su iskustva, sudjelovali u školi golfa, družili se i planirali teme za nove susrete.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.