SAP Forum 2014: dodijeljene novinarske nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak

Fotografija članka: SAP Forum 2014: dodijeljene novinarske nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak

Dražen Tomić (ICT Business Info), Tatjana Ivančić Belošević (Večernji list) i Oleg Maštruko (Mreža) ove su se godine okitili ovom prestižnom nagradom.

Oglas

Na svečanoj ceremoniji održanoj tijekom poslovne konferencije SAP Forum u Zagrebu, HND – Hrvatsko novinarsko društvo i Zbor informatičkih novinara HND-a proglasili su najbolje ICT novinare. Pred više od 450 uzvanika i 50-ak suradnika i kolega predstavljeni su lauerati za 2013. godinu. Informatičkim novinarom godine proglašen je Dražen Tomić, glavni urednik portala ICT Business Info. Dobitnica nagrade u kategoriji najbolji novinarski uradak je Tatjana Ivančić Belošević iz Večernjeg lista, dok je dobitnik godišnje nagrade u kategoriji najbolji urednički uradak Oleg Maštruko, urednik mjesečnika Mreža.

„Nagrada je dokaz da se dugogodišnji trud i rad isplati, a pokretanje portala ICTbusiness.info i ova nagrada kruna su dvadesetogodišnjeg truda u novinarstvu koje je nažalost danas u vrlo teškom stanju jer mnogi su kolege posljednjih godina ostali bez posla. Treba istaknuti da proizvodnja sadržaja košta bez obzira na način njegove distribucije – papir, eter odnosno radio ili televizija, Internet i nije jednostavno sve to pomiriti, ulaganja vremena i novca su velika. Međutim, posebno me raduje jer kada vam struka dodijeli nagradu onda ona ima posebnu težinu zbog čega mi je posebno drago da sam baš ove godine dobitnik jer sadržaj je uvijek na kraju pobjednik. Naravno nagrada je obveza da se ne posustane i da zajedno s ekipom koja stoji iza portala ICTbusiness.info i nedavno pokrenute ICTbusiness TV emisije nastavimo na stvaranju kvalitetnog i zanimljivog, relevantnog sadržaja.“. riječi su ICT novinara godine Dražena Tomića. ICT novinara godine odabrao je Zbor informatičkih novinara HND sukladno Pravilniku o izboru novinara godine.

Najboljim novinarskim uratkom žiri je ocijenio članak Tanje Ivančić Belošević pod nazivom “Optička infrastruktura u Hrvatskoj“ objavljen u Večernjem listu, dok je najboljim uredničkim uratkom ocijenjen mjesečnik Mreža, broj izdanja 4/2013. Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: Hrvoje Balen, član uprave Algebre; Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija SAP-a; Vladimir Lulić, glavni tajnik HND-a; Ana Đorđević, predsjednica Zbora informatičkih novinara HND-a i ICT novinarka za 2012. godinu te Igor Mikulić, član središnjeg Odbora HND-a. i urednik u Glasu Slavonije. Nagrade 13. dodjele „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak” dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju.

SAP Forum 2014: dodijeljene novinarske nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak

Zbor informatičkih novinara HND-a i tvrtka SAP već trinaest godina uzastopno doprinose važnosti rada novinara koji su u svom radu i istraživačkom novinarstvu fokusirani na teme razvoja, unaprjeđenja i popularizacije informatičkih i komunikacijskih tehnologija. Upravo njihov kontinuirani doprinos osigurava kvalitetnije i konkurentije poslovanje brojnih tvrtki u Hrvatskoj. Do 2000. godine nije postojao način cjelovitog vrednovanja rada pojedinih novinara i medija, pri čemu su nerijetko vrhunska novinarska ostvarenja ostala u anonimnosti, stoga je tvrtka SAP 2001. godine inicirala osnivanje nagrade SAP e-journalist prize. Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva 17. prosinca 2003. godine prihvatio je sudjelovanje u stručnom dijelu dodjele godišnjih nagrada za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija. Nagrada koja se do tada zvala SAP e-journalist prize preimenovana je u nagradu SAP ICT journalist prize Božo Težak, a Hrvatsko novinarsko društvo postaje nositeljem nagrade.

Realizaciju ovogodišnje dodjele nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak osim HND-a i Zbora informatičkih novinara, poduprijele su tvrtke: PBZ card, Algebra, B.net, SORTIS Komunikacije, dok je generalni sponzor nagrade tvrtka SAP.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.