SAP edukacija dostupna u Hrvatskoj

Racunalo.com foto

Efektivnim treninzima, ICT profesionalci i konzultanti, krajnji korisnici i donositelji usluga stječu znanja koja su im potrebna da bi efikasnije i produktivnije upravljali svojim poslovanjem te kvalitetno radili u SAP okruženju.


U Hrvatskoj SAP nudi slijedeće tečejave: Osnovni SAP tečajevi, tečajevi za SAP administratore, tečajevi za ABAP programere, zatim za SAP konzultante iz područja financija i kontrolinga, za SAP konzultante iz područja logistike te SAP konzultante iz područja ljudskih resursa. Također nudi i tečajeve za data warehouse kao i tečajeve za strateško planiranje i upravljanje. SAP edukacija održava se hrvatskom jeziku i prema standardnim SAP-ovim edukacijskim materijalima.


S isporukom edukacije u Hrvatskoj SAP je započeo još 2005. godine, održavši preko 90 tečajeva koje je pohađalo 700 polaznika iz raznih tvrtki, primjerice iz: INA-e, IBM-a, Allianza, Dukata. Međutim, edukacija se nudila isključivo case-by-case, na zahtjev pojedinih korisnika i partnera. Nakon detaljne analize i provedenih višemjesečnih anketa koje su polaznici dosadašnjih tečajeva ispunjavali, te u izravnim interakcijama sa korisnicima i partnerima utvrđeno je kako je nedovoljan broj korisnika upoznat sa činjenicom da SAP nudi usluge edukacije u Hrvatskoj. Ishod tržišnih analiza je strategija pružanja edukacije koja se očituje kroz portfelj ponuđenih tečajeva te jasno definiran sistematičam pristup organiziranju tečajeva koje istovremeno mogu pohađati korisnici iz različitih tvrtki, a da pri tome ne moraju napuštati Hrvatsku kako bi pohađali željenu edukaciju. „Reagirati na zahtjev korisnika, koji je u kratkom roku, uz limitirani budžet trebao educirati veliki broj korisnika, bio je izazov koji je SAP spremno prihvatio. Kroz SAP-ovu edukaciju korisnici uče odabrati odgovarajuća poslovna rješenja na odgovarajući način, identificirati jačine i slabosti svog IT okruženja i optimizirati sisteme kako bi implementirali nove tehnologije i prebrodili poslovne izazove.“ rekla je Sanja Kopajtić, voditeljica SAP edukacije.Prekretnica na domaćem tržištu edukacije SAP-a, bio je projekt implementacije SAP-a u INA-i. Svojim iskustvom na INA-i, SAP je spoznao da pružanjem edukacijskih usluga u Hrvatskoj, svojim partnerima i korisnicima može uštedjeti veliki dio troškova:Standardna SAP-ova edukacija provodi se na centralnim SAP edukacijskim serverima. SAP lokalno osigurava infrastrukturu, sadržaj, edukacijske materijale i iskusne instruktore koji trening održavaju. Tečajevi sveobuhvatno i detaljno pokrivaju temu tečaja te polaznici dobivaju službenu SAP-ovu potvrdu o odslušanom standardnom tečaju. Odslušani standardni tečajevi odlična su priprema za certifikaciju SAP konzultanata.


U Hrvatskoj je voditeljica SAP edukacije Sanja Kopajtić, koja u tvrtki ujedno obnaša funkciju Projektnog menadžera. Sanjino iskustvo u projektnom upravljanju i rad u svjetskom okruženju, kao i rezultati tijekom studija u Hrvatskoj, svrstavaju ju među stručnjake za konzalting. Svoju karijeru u SAP-u Sanja je započela u veljači ove godine na poziciji Voditeljice projekata za edukaciju i konzalting. Pred nju su postavljeni visoki ciljevi i novo usmjerenje SAP-ove poslovne strategije ka pružanju usluga edukacije i konzaltinga.


SAP, kao i u svim značajnim projektima angažira stručnjake iz partnerske mreže, koji sa svojom specijalizacijom i redovnom certifikacijom i re-certifikacijom pružaju stručnost, obrazovanost i poznavanje poslovnih procesa i sustava u praksi. Potporu pružanju edukativnih cjelina dati će odabrani parterni upravo za isporuku edukacijskih usluga: b4b, GBS-IT, KING ICT, Siemens, S&T i TIS OIS.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.