Samsungovi prihodi ponovno bilježe sjajne rezultate

Fotografija članka: Samsungovi prihodi ponovno bilježe sjajne rezultate

Samsungovi prvi i drugi kvartalni rezultati ove godine su iznad očekivanja

Oglas

Financije Samsunga u prvom kvartalu 2016. su prikazale uspješno razdoblje za Samsung, a u drugom kvartalnom razdoblju Samsung nastavlja dobrim trendom. Dobar dio prihoda čine mobiteli, a prihodi su osjetili i ranu dostupnost Galaxy S7 i S7 edge verzija.

Shinhan Investment, zadužen za navedeno financijsko izvješće, iznio je podatke kako će rezultati biti ponovno iznad očekivanja, zahvaljujući dobroj prodaji S7 modela kao i flash memorijskih čipova. Samsung će tako prema njima ponovno prijeći brojku od 7 bilijuna wona, nakon devet mjeseci dugog posta. Zadnji put je u trećem kvartalu 2015. Samsung zabilježio prihode od 7,39 bilijuna wona. Preračunato u eure, to su prihodi u iznosu od 5,6 milijardi eura.

Operating profits of Samsung’s mobile business during the latest quarter will reach 3.6 trillion won, up 12.4 percent, year-on-year. Samsung is forecast to have shipped more than 14 million S7 smartphones for the three-month period ended June 30, up 40 percent a quarter earlier.

Shinhan investment

Dobar trend prodaje se očituje i na ljeto. Zahvaljujući Olimpijskim igrama se očekuje također i rast prodaje ostale korisničke elektronike poput televizora, zvučnih sustava i sličnih uređaja.
U sljedećem kvartalu se očekuje i raniji izlaz Note 7 modela pa bi i to moglo odigrati stanovitu ulogu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.