Samsungova tvornica u Brazilu opljačkana za 36 milijuna dolara

Fotografija članka: Samsungova tvornica u Brazilu opljačkana za 36 milijuna dolara

Izgleda da više nije moderno pljačkati banke, nego tvornice mobilne opreme. Upravo je ceh platila Samsungova tvornica u Brazilu koju je opljačkalo 20 naoružanih pljačkaša.

Oglas

Ima li to kakve veze s svjetskim prvenstvom u Brazilu i porazu brazilske reprezentacije od Njemačke od sramotnih 7:1, ili se radi o sasvim odvojenom događaju ne znamo, ali da je šteta velika, velika je. Koliko je ova pljačka ozbiljna govori podatak kako je u pljački sudjelovalo 20 naorućanih i dobro organiziranih pljačkaša.

Brazil je trenutno najposjećenija zemlja na svijetu, naravno zbog svjetskog nogometnog prvenstva – FIFA World Cup. I dok je pažnja svijeta usmjerena prema nogometu, neki drugi su koncentrirani na nešto sasvim drugo – pljačkanje. Naravno, ovo nije jedina pljačka koja se dogodila u Brazilu za vrijeme nogometnog prvenstva, ali je vjerojatno najveća, ili jedna od najvećih.

Ukratko, Samsungovu tvornicu u Sao Paolu zaposjelo je 20 naoružanih pljačkaša koji su u 7 kamiona utovarili tablete, smartfone i prijenosna računala u vrijednosti od 36 milijuna američkih dolara. Da stvar bude gora, o tome je svjedočilo  oko 200 zaposlenika u tvornici koji su pljačku vidjeli, no jednostavno nisu mogli ništa.

Prema policijskom izvješću, pljačkaši su u tvornicu ušli prerušeni kao noćna smjena radnika. Kako bi se osigurali, uzeli su i nekoliko talaca kojima su oduzeli mobilne uređaje i uklonili baterije iz njih (kako ih ne bi mogli pratiti, ali i pozvati pomoć). Iako je istraga u tijeku, većina smatra kako je pljačka planirana s nekim unutar tvornice tko im je omogućio pristup u krug tvornice.

A hoće li se pronaći pljačkaši i njihovih 7 kamiona? U Brazilu? Teško…

Samsungova tvornica u Brazilu opljačkana za 36 milijuna dolara

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.