Samsungova aplikacija Look At Me pomaže djeci s autizmom

Fotografija članka: Samsungova aplikacija Look At Me pomaže djeci s autizmom

Aplikacijom “Look At Me” Samsung želi pomoći djeci s autizmom u razvijanju komunikacijskih sposobnosti i vještina te u produbljivanju njihovih odnosa s ljudima kojima su okruženi.

Oglas

Dobro je poznato da se mnogo djece s autizmom bori s održavanjem kontakta očima, što ostavlja društvene posljedice na njih tijekom odrastanja. Istraživanja su pokazala kako djeca s autizmom vole interakciju s pametnim uređajima, stoga je tvrtka Samsung u suradnji s doktorima i profesorima s Nacionalnog Sveučilišta u Seulu i Yonsei Sveučilišta razvila aplikaciju „Look At Me“ te provela kliničko testiranje na dvadesetero djece u razdoblju od osam tjedana.

Zahvaljujući različitim funkcijama kamere na pametnim uređajima, djeca mogu naučiti prepoznati osjećaje drugih ljudi, zapamtiti lica te snimiti vlastite fotografije koje će im pomoći zabilježiti širok spektar osjećaja i različitih izraza lica. Sedam zanimljivih i interaktivnih zadataka zaokuplja pažnju djece, dok sustav bodovanja donosi nagrade i motivira ih zvukom i vizualnim efektima kako bi bili što bolji. Za rješavanje pojedinog zadatka potrebno je 15-20 minuta dnevno.

Čak 60% djece je tijekom ispitivanja pokazalo napredak u održavanju kontakta očima. Također, djeca su puno lakše identificirala izražavanje osjećaja. Ova će aplikacija pomoći djeci s autizmom u unapređenju vlastite percepcije te u izražavanju različitih osjećaja, kao što su primjerice sreća, iznenađenje i strah.
– Kyong-Mee Chung, profesor sa Sveučilišta Yonsei.

Ono što je možda manje dobra stvar u ovoj zaista lijepoj priči je što je aplikacija “Look At Me” prilagođena, kako kažu, Samsungovim mobilnim uređajima, tako da se na neki način diskriminira ostale Android uređaje. Čini se kako marketinga i želje za profitom ne nedostaje niti u humanitarnim i lijepim projektima, što nas malo i rastužuje. Ali svejedno, objavili smo ovo jer mislimo kako je projekt hvale vrijedan.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.