Samsung zarađuje kao nikada dosada i suvereno vlada tržištem

Fotografija članka: Samsung zarađuje kao nikada dosada i suvereno vlada tržištem

O popularnosti južnokorejskog diva više ne moramo ni pričati. Naime, Samsung i dalje suvereno vlada svjetskim smartfon tržištem kao proizvođač sa najvećim brojem isporučenih uređaja.

Oglas

Iako je kompanija prošla kroz privremeno teži period u kojemu je Galaxy Note 7 flagship bio u potpunosti povučen iz prodaje zbog problema sa eksplodiranjem baterije, oporavak je slijedio brzo iza toga. Naime, Samsung je imao impresivne prodajne rezultate u prvom kvartalu 2017. godine, a čini se i kako maršira prema još boljem drugom kvartalu godine sa više od 20% povećanja u prodaji i u dobiti iz poslovanja.

Samsung je objavio kako se za drugi kvartal 2017. godine očekuju rekordni prodajni rezultati koji će se popeti na zaradu od otprilike 52 milijarde američkih dolara. Osim toga kompanija u svojoj obavijesti za medije navodi kako se očekuje i rekordna dobit od poslovanja koja je za razdoblje od siječnja do ožujka iznosila otprilike 8.6 milijardi USD, a u drugom je kvartalu 2017. godine skočila na nekih 12.2 milijardi USD.

Navedeni su brojevi i više nego dobra vijest za ovog južnokorejskog diva koji trenutno nema neke konkurencije, to jest da se ispravimo konkurencija je prilično daleko na top ljestvici najvećih proizvođača smartfona. Čini se kako će drugi kvartal 2017. godine za kompaniju biti najuspješniji kvartal ikada koji će zasjeniti četvrti kvartal 2016. godine te prvi kvartal 2017. godine koji su trenutno najprofitabilniji kompanijini kvartali.

Sve ovo dolazi nakon rekordnih prodajnih rezultata koje postiže popularni Samsungov flagship dvojac – Samsung Galaxy S8 i S8+. Iznenađuju li nas ovakvi prodajni rezultati? Moramo priznati da baš i ne s obzirom na kompanijino zaista čvrsto zacementirano prvo mjesto na top listi najuspješnijih proizvođača smartfona na svijetu.

I dok se neki raduju svakom novom Samsungovom proizvodu te odbijaju kupovati pametni telefon bilo kojeg drugog proizvođača smartfona, drugi smatraju da njihovi uređaji u većini slučajeva ne opravdavaju svoju cijenu. Neki vole ovaj brend, neki ne. Mišljenja je mnogo, no jedno je sigurno, Samsung će još duže vrijeme vladati svjetskim smartfon tronom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.