Samsung Z4 sa Tizenom OS nudi jednostavnost korištenja

Fotografija članka: Samsung Z4 sa Tizenom OS nudi jednostavnost korištenja

Samsung nastavlja bitku sa Androidom uz najnoviji Z4 kojeg pogoni zadnja verzija, 3.0. Prvenstveno je zamišljen kao savršen uređaj za mlade te bi trebao biti iznimno jednostavan za uporabu.

Oglas

S obzirom na snagu ugrađenog hardwarea, neće baš oduševljavati brzinom, dakle – ne očekujte da će biti i sposoban za nešto više od chata i surfanja.

Srce mu je četverojezgreni procesor koji kuca na 1.5 GHz sa uparenih 1 GB memorije, dok će za korisnika biti namijenjeno 8 GB. S obzirom na današnje zahtjeve aplikacija, ove specifikacije će za godinu-dvije, vjerojatno, biti nedovoljne. Puno će ovisiti o činjenici koliko će Tizen biti optimiziran, tj. koliko će biti “lagan” za pogoniti.

Zaslon će biti dijagonale 4.5 sa 2.5D staklom, što je pad u pogledu na prethodnika koji je imao zaslon od 5 inča. Razlučivost mu je 480 x 800 piksela, što je također manje nego kod prethodnika koji je imao 720p.

U pogledu stražnje kamere, Samsung je i tu “povukao ručnu kočnicu”, kad usporedimo 5 MP kod Z4 sa 8 MP kod prethodnika. Kako ne bi ispalo da je baš sve loše u pogledu sirotog Z4, model posjeduje “Video Flip”, tj. možete koristiti odjednom obje kamere u jednom videozapisu – zgodno za putopisce koji vole uživo komentirati.

Što se tiče brzine surfanja i povezivosti, raspolaže 4G VoLTE modemom te ima WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0 te za navigaciju koristi GPS i Glonass.

Z4 se očekuje u ovaj mjesec, prvo u Indiji a zatim bi trebao biti dostupan i šire, u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji. U pogledu cijene, trebala bi biti vrlo pristupačna i povoljnija od Z3 s obzirom da je Z4 slabiji u odnosu na Z3 a on je nosio cijenu od otprilike 600 kuna.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.