Samsung vs. Xiaomi: tko stvarno vodi na indijskom tržištu?

Fotografija članka: Samsung vs. Xiaomi: tko stvarno vodi na indijskom tržištu?

Nadavno smo objavili vijest kako je prema analitičkoj kompaniji Canalys kineski Xiaomi preuzeo vodstvo nad južnokorejskim divom Samsung-om na ogromnom indijskom tržištu.

Oglas

Naime, indijskim je kao i svjetskim tržištem vladao Samsung, no ti su se odnosi snaga promijenili pa je tako prema analitičkoj kompaniji Canalys Xiaomi preuzeo vodstvo na indijskom terenu sa 27% tržišnog udjela u zadnjem kvartalu prošle 2017. godine, dok je Samsung pao na drugo mjesto u toj zemlji sa tržišnim udjelom od 25%.

Nismo trebali dugo čekati reakciju iz Samsung-a koji osporava zaključke kompanije Canalys kako je Xiaomi preuzeo vodstvo na indijskom tržištu. Samsung se poziva na podatke njemačke analitičke kompanije GfK prema kojoj Samsung na indijskom tržištu ima 45% tržišnog udjela u vrijednosti i 40% udjela u količini. Naime, tvrde kako je kompanija Canalys analizirala samo broj isporučenih uređaja, dok je za razliku od njih GfK pratio prodajne rezultate, pa je prema toj mjeri Samsung i dalje vodeći u Indiji.

Iz Samsung-a tvrde kako nemaju potrebe za velikim isporukama proizvoda s obzirom na to da je njihov opskrbni lanac veoma učinkovit. Kompanijin je glasnogovornik istaknuo i kako je Samsung proglašen indijskim „Most Trusted Brand“ (brendom kojemu se najviše vjeruje) u 2017. godini te se kompanija vrlo brzo podigla na noge nakon incidenta sa baterijom Galaxy Note 7 flagshipa.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.