Samsung vs. Apple: tko je broj jedan u Americi?

Fotografija članka: Samsung vs. Apple: tko je broj jedan u Americi?

Svi znamo kako su najpoznatija imena smartfon industrije današnjice Samsung i Apple koji teško pronalaze konkurenciju kada su u pitanju postignuti prodajni rezultati.

Oglas

Prema kompaniji Counterpoint Research, koja se bavi istraživanjem i analiziranjem tržišta, Samsung je zasjeo na prvo mjesto američkog, ali napomenimo i svjetskog tržišta smartfona. Zadnji puta je Samsung na američkom području nadjačao Apple prije 11 mjeseci, a ponovni povratak na američki tron Samsung duguje odličnoj prodaji Galaxy S7 flagshipa u Americi.

Prema spomenutoj analitičkoj kompaniji Samsung je u ožujku imao 28.8% tržišnog udjela, dok je Apple ostao na drugom mjestu sa 23%. No, nije samo da je Samsungu pomogla dobra prodaja Galaxy S7 flagshipa, već je u cijeloj ovoj priči veliku ulogu odigrala i slabija od očekivanoga prodaja Apple-ovog iPhone SE modela.

Na trećem se mjestu u SAD-u našao LG sa tržišnim udjelom od 17.1%, no zanimljivo je da se u navedenim statistikama nije ubrojala prodaja LG G5 flagshipa, tako da bi ova brojka mogla biti i veća. Time bi se LG mogao naći poprilično blizu Apple-u. Counterpoint Research je objavio i kako kineski proizvođači smartfona u Americi nisu imali neke bajne prodajne rezultate, pa je tako Huawei zauzeo 1% američkog tržišta, ZTE 6.6%, a Alcatel 4.5%.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.