Samsung vodeći proizvođač monitora treću godinu zaredom

Racunalo.com foto

Samsung vodeći proizvođač monitora treću godinu zaredom

Prvo mjesto drži tri uzastopne godine, odnosno 12 uzastopnih kvartala, još od prvog kvartala 2007. godine.

Tijekom navedenog razdoblja Samsung Electronics je značajno povećao razliku u tržišnom udjelu u odnosu na drugoplasiranog proizvođača monitora i to od 1,5 posto u 2007., preko 2,5 posto u 2008. na 5,1 posto u 2009. godini. Tvrtka je ostvarila rekordni tržišni udio na području LCD monitora te ojačala svoj ugled kao globalni lider na području monitora.

Tržišni udio tvrtke Samsung Electronics od 18,0 posto na području LCD monitora kad je riječ o prihodima prodaje ukazuje na godišnji rast od 1,8 posto u odnosu na 2008. godinu kad je udio bio 16,2 posto te na razliku od 5,2 posto u odnosu na drugo pozicioniranog proizvođača.

Na području LCD monitora, Samsung Electronics drži prvo mjesto drži tri uzastopne godine, odnosno 10 uzastopnih kvartala, još od trećeg kvartala 2007. godine.

Kad je riječ o broju prodanih jedinica, Samsung Electronics je također ostvario godišnji rast te preuzeo prvo mjesto. Tvrtka je ostvarila tržišni udio od 15,9 posto na sveukupnom tržištu monitora te tržišni udio od 15,9 posto na tržištu LCD monitora. Tržišni udjeli 2008. godine iznosili su 15,7 posto, odnosno 15,4 posto.

Tijekom prošle godine Samsung je na svjetskom tržištu sveukupno prodao 160,2 milijuna monitora, što je otprilike 6 milijuna jedinica manje nego 2008. godine. Gotovo 159,2 milijuna jedinica, više od 99 posto od sveukupnog broja prodanih monitora bili su LCD monitori.

Po prodaji, Samsung Electronics monitori su po treću godinu zaredom zauzeli prvo mjesto ponajviše zahvaljujući kreativnim marketinškim aktivnostima vezanim za predstavljanje Ultra Slim TOC monitora (P2370).

Izvrsnom poslovanju također je doprinijela pojačana percepcija Samsungovih monitora kao vrhunskih proizvoda koja je postignuta kroz razvijanje Samsungove linije proizvoda i stvaranja novih tržišta za posebne proizvode kao što su serija LD i raznovrsni veliki monitori za prikazivanje informacija. Serija LD predstavlja prve na svijetu monitore koji su dizajnirani isključivo za korištenje s prijenosnim računalima.

„Samsung monitori osnažili su svoj jedinstven i nenadmašan ugled na svjetskom tržištu monitora”, izjavio je Kim Jin-hwan, potpredsjednik poslovne jedinice Visual Display tvrtke Samsung Electronics. „Plan tvrtke je i dalje osnaživati svoje tržišno vodstvo korištenjem dinamičnih marketinških aktivnosti i predstavljanjem novih proizvoda koji imaju posebne funkcije i dizajn, poput ultra tankih LED monitora koji predstavljaju najbolju LED tehnologiju u industriji te velikih, ekološki prihvatljivih LED monitori za prikazivanje informacija.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.