Samsung uvodi ISOCELL – četiri tipa kamera senzora

Fotografija članka: Samsung uvodi ISOCELL – četiri tipa kamera senzora

Samsung ovog puta misli ozbiljno, žele graditi senzore kamere za pametne telefone pod brendom ISOCELL, kao nastavak nasljeđa sa ISOCELL senzorima koji su se nalazili u flagship Galaxy uređajima od 2014.

Oglas

Samsung će pod imenom ISOCELL proizvoditi četiri tipa kamera modula, dostupnih i ostalim proizvođačima pametnih telefona. Svaki od njih će imati posebnu ciljanu funkciju. Moduli imaju imena Bright (svijetao), Fast (brzi), Slim (tanak) i Dual (dvostruk).

Dual modul će ponuditi nekoliko uparenih senzora u različitim konfiguracijama za trenutno popularne i sveprisutne uređaje sa dvostrukim kamerama. Bright moduli ciljaju na fotografiranje u mraku i lošim svjetlosnim uvjetima te nude nisku razinu šuma i odličnu vjernost boja.

Fast senzor se koncentrira na izrazito brz autofokus kako bi mogao pratiti brze objekte čak i u mraku (koristi Dual-Pixel AF koji je među najboljima na pametnim telefonima danas). Slim verzija će naravno biti najtanja za one vrlo tanke mobitele, a uz to će i imati najmanje dostupne piksele (0,9 – 1 mikrometara) za korištenje u kompaktnijim modelima gdje veći senzor nije opcija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.