Samsung Tizen smartfoni će biti dostupni globalno

Fotografija članka: Samsung Tizen smartfoni će biti dostupni globalno

Već neko vrijeme se šuška kako se Samsung prilično fokusirao na razvoj i poboljšanje svog Tizen operativnog sustava, a sada se čini da znamo i razlog zašto.

Oglas

Naime, Samsung je najavio kako kompanija ima planove u kojima će pametni telefoni bazirani na Tizen operativnom sustavu biti dostupni na tržištima na globalnoj razini. Ova je objava izrečena na događanju pod nazivom Tizen Developer Conference 2017 koja se održava u San Franciscu.

Predstavnici ove popularne južnokorejske kompanije kažu kako će „Tizen OS bazirani pametni telefoni biti dostupni u svim zemljama svijeta kroz određeno vrijeme“. Trenutno su smartfoni bazirani na Tizen operativnom sustavu dostupni za kupnju u tek nekolicini zemalja kao što su Indija i zemlje jugoistočne Azije te Afrike.

Ovi su se uređaji pojavili na indijskom tržištu 2015. godine i od tada je kompanija Samsung zabilježila dobre prodajne rezultate. Tako je prodaja Tizen smartfona u indiji u 2016. godini porasla za 30%, dok je u ovoj godini koja još nije ni blizu kraja ta brojka narasla na 100%.

Samsung je između ostaloga najavio i kako će broj Tizen aplikacija u ovoj godini biti deseterostruko veći u odnosu na prošlu godinu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.