Samsung S8 i S8+ će dovesti kompaniju do rekordnih zarada?

Fotografija članka: Samsung S8 i S8+ će dovesti kompaniju do rekordnih zarada?

Hoće li se Samsung uzdignuti još više nakon prošlogodišnjeg fijaska?

Oglas

2016. bila je godina uspona i padova za Samsung. U početku, tvrtka je prilično dobro poslovala jer su se potrošači masovno otimali za Galaxy S7 uređaje. Naime, zahvaljujući nevjerojatno snažnoj potražnji za uređajima S7 i S7 Edge, Samsungova dobit u drugom kvartalu 2016. dosegla je razinu koju tvrtka nije vidjela godinama.

Do kolovoza je Samsung bio spreman doći do još veće razine kada je objavio Galaxy Note 7, uređaj univerzalno hvaljen od tech recenzenata i korisnika. Naravno, kao što svi znamo, to nije bilo puno prije nego što smo počeli viđati sporadična izvješća Galaxy Note 7 uređaja koji su se zapalili i/ili eksplodirali. Dok se u početku činilo da su ta izvješća izolirani incidenti, ubrzo je postalo jasno da  je Samsungov vodeći smartfon patio od kobne pogreške u dizajnu. U konačnici, Samsung nije imao izbora nego izdati svjetski opoziv što je potez koji je tvrtku koštao milijarde izgubljenog prihoda u tom procesu.

Samsung je možda bio dolje, ali uspio je uspješno ostaviti prošlogodišnji fijasko iza sebe.

Prošli tjedan, tvrtka je predstavila Galaxy S8 i S8 Plus, dva uređaja koji korisnicima Androida pružaju zanimljivu nadogradnju, a koji će navodno pomoći Samsungu da dosegne rekord profitabilnosti u drugom kvartalu 2017.

Prema novom istraživanju  IBK Securitiesa, analitičara Lee Seung-Wooa, Samsung u ovom tromjesečju može ostvariti dobit u visini od 11 milijardi dolara, što predstavlja porast od prošle godine za gotovo 50%. Napominjemo, Samsung je u drugom fiskalnom tromjesečju 2016. godine ostvario dobit od 7,22 milijarde dolara.

Ako Samsung može doći do 11 milijardi dolara dobiti, to će označiti najuspješniji kvartal tvrtke do sada, više od postojećeg rekorda davne 2013. godine, kada je ostvario profit od 9,2 milijardi dolara, zahvaljujući široko popularnom Galaxyu S4.

Preostaje nam vidjeti kako će se kretati popularnost novih Samsunogvih uređaja i hoće li Samsung zaista oboriti svoj rekord u profitu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.