Samsung S5 Lollipop – kako obaviti update i root

Fotografija članka: Samsung S5 Lollipop – kako obaviti update i root

U nastavku pročitajte kako ažurirati svoj Samsung S5 na Lollipop i kako ga nakon toga rootati

Oglas

Ovo je nastavak u kojemu smo iznijeli dojmove o Lollipopu na Samsung Galaxyu S5. Evo uputa kako instalirati update i kako rootati mobitel.

ISTIČEMO: ovo vrijedi samo za Samsung S5 verziju G900F. Verziju provjerite u postavkama > O uređaju > Model number.

Ni na jednoj drugoj verziji ovo ne radi, a ovo je verzija koja je namijenjena za naše tržište.

Instaliranje Lollipopa ne povlači gubitak garancije, root povlači.

Racunalo.com za bilo kakvu moguću nastalu štetu.

KAKO INSTALIRATI LOLLIPOP

1) Treba vam update – odite na  i na vrhu stranice kliknite na firmwares. U kućicu gdje se upisuju uređaji, upišite G900F (to je model koji se u pravilu prodavao kod nas). Trebate se pojaviti na stranici i kliknite na download. Preuzimanje traje sat vremena jer je brzina preuzimanja ograničena za besplatne korisnike.

EDIT: najnoviji firmware (na dan 19. travnja) se nalazi na linku – BOD3. Za prikaz zadnjeg koji je pušten u Hrvatskoj, odite na sljedeći i pronađite Hrvatsku u padajućem izborniku. Dakako, hrvatske verzije su u pravilu starije.

Nakon preuzimanja odpakirajte datoteku.

2) Treba vam program kojim ćete preseliti navedeni firmware na mobitel – odite na ili . Odin pri instalaciji stavi još nekoliko gluposti na vaše računalo koje predlažemo da svakako maknete. Postupak micanja je jednostavan; odete na Control Panel i kliknete na uklanjanje programa.

3) Pripremite mobitel – pretpostavljamo da imate instalirane drivere za mobitel, a ako ne, skočite . Trebate imati i minimalno 50 % baterije.

4) Spojite mobitel s računalom i uđite na mobitelu u download mode (stisnite i držite u isto vrijeme tipke power, home i volume down). Pokrenite Odin.

5) U Odinu je kućica ID:COM trebala postati tirkizna ako imate sve drivere. Kliknite na PDA i označite odpakiranu datoteku koja sadrži update.

Ovaj postupak traje u pravilu oko 4 minute.

Nakon što je prijenos obavljen i instalacija gotova, slobodno otkopčate mobitel. To je to!

Enjoy the sweetest OS yet :)

samsung s5 lollipop kako obaviti update i root_1

 

KAKO ROOTATI MOBITEL

Ovaj postupak je identičan gornjem, ali sada umjesto updatea (firmwarea, Lollipopa) ćete prenijeti aplikaciju koja će rootati mobitel.

1) Pokrenite mobitel ponovno u download modeu.

2) Preuzmite root s . Odpakirajte ga.

3) Pokrenite Odin.

4) U Odinu kliknite na PDA i označite odpakiranu datoteku preuzetg roota. Ostavite uključene opcije Auto reboot i F. Reset time.

Kliknite na start.

5) Ovaj proces traje pet minuta. Dok se tresete je li sve u redu, razmišljajte što planirate raditi s rootanim mobitelom.

Kada proces završi, otkopčajte mobitel. Ako vam se pokrenula Super SU aplikacija automatski, kliknite na “cancel” pri upitu treba li isključiti KNOX. Ako iz nekog razloga piše da nije uspjelo, probajte jednostavno ponovno.

Instalirajte aplikaciju Root checker s Play Storea i provjerite je li vaš uređaj Rootan.

Ukoliko iz određenog razloga želite unrootati mobitel, samo postavite opet firmware na mobitel koji će preći preko svega pa tako i preko roota.

ZA KRAJ

Kada ste završili ovo, ostalo vam je još samo .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.