Samsung S1 – globalni igrač na tržištu čipova

Racunalo.com foto

Uključenjem u program VSB Card, S1 pruža nove pogodnosti Visinim članovima s ciljem  smanjenja troškova, unapređivanja učinkovitosti te širenja udjela čip tehnologije u kartičarstvu. S1 je napravio ključni korak razvojem smart kartice s cijenom od 89 centi, najnižom u industriji proizvodnje kartica. TiEx-8J nova je čip kartica zasnovana na Java tehnologiji, kompatibilna s EMV-om, koja može pohraniti podatke veličine od čak 10 bankovnih računa te ima karakteristike i debitne i kreditne kartice. 


„Proizvodnjom čip kartica s najnižom cijenom, S1 se diferencira od konkurencije kako bi svojim klijentima ponudio inovativan proizvod s manjim troškovima. Jedan od ciljeva kompanije je u regiji Azija-Pacifik podržati brzi prelazak na smart kartice te nastaviti rad s klijentima kako bi osigurali još inovativnije proizvode“, rekao je Taeho Kim, voditelj SmartCard tima u Samsungu S1.


Samsung S1 posvećen je razvoju  proizvoda kompatibilnih s EMV-om, koji će istodobno zadovoljavati zahtjeve i korejskog i globalnog tržišta. Proizvodi uključuju razvoj nisko-budžetnih smart kartica s dvostrukim sučeljima za beskontaktne programe kao i stvaranje Java platformi temeljenih na Global Platform, standardu za multi-aplikacijske smart kartice koji se primjenjuje diljem svijeta.  
Vizija kompanije S1 je globalnim marketingom i promocijom u kombinaciji s programom Visa Smart Breakthrough Card ući u prvih pet smart-card kompanija na svijetu do 2010. godine. Prošle godine S1 je samo u Koreji osiguralo 6,5 milijuna smart kartica za BC Card, Standard Chartered First Bank i druge financijske institucije. 
S1 također izvozi TiEx-8J vodećoj tajvanskoj smart-card kompaniji Taiwan Name Plate Co. te stvara partnerstva s drugim smart-card kompanijama u regiji Azija-Pacifik. Postojećim proizvodima, 32K OP Java karticom i 10K Visa Wave proizvodima, S1 želi proširiti upotrebu EMV  čipova širom Azije i svijeta.
YC Kim, direktor Vise Koreja, izjavio je: “Visino partnerstvo sa S1 rezultira inovativnim, prilagodljivim i interoperabilnim smart proizvodima koji zadovoljavaju globalne standarde. Samsung S1 pridonijet će pogodnostima koje će osjetiti svi korisnici kartica, trgovci te financijske institucije kao partneri Vise“.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.