Samsung razvija senzor od 20 MP, ali se neće pojaviti u Galaxyju S5

Fotografija članka: Samsung razvija senzor od 20 MP, ali se neće pojaviti u Galaxyju S5

Nova tehnologija koja dolazi iz Samsunga u senzorima za smarfton kamere od 20 MP koristit će napredniju ISOCELL tehnologiju. Evo pojašnjenja.

Oglas

Naime, ovih se dana već učestalo pojavljuju novi smarfton uređaji koji imaju senzore od 13 MP. Nova tehnologija koju je nedavno predstavio Samsung govori o senzorima od 16 MP koji bi se trebali pojaviti u novom Galaxy S5 smarftonu, a koji utjelovljuju ISOCELL tehnologiju koja ima ugrađen “low-light” dodatak.

Najnovija tehnologija koju je razvio Samsung datira od prije dva dana. Točnije istraživački i razvojni tim kompanije (Samsung R&D) predstavio je 1. prosinca nove senzore od 20 MP za nove smarftone, možda i neke druge uređaje. I ova nova tehnologija koristi ISOCELL tehnologiju koja je proširena s dodatnom “space-saving” tehnologijom, kao i onom za optičku stabilizaciju slike (dodaje oštrinu iako vam se ruka kreće).

No, posljednje informacije govore kako će se senzori od 20 MP pojaviti tek u 2015. godini, dok nas 2014. godine očekuje Galaxy S5 i Note 4. Dakle ništa od dvadesetke, “samo” 16 MP :) a ova najnovija tehnologija stiže možda za Galaxy S6.

Očekuje se kako će 16 MP ISOCELL senzore imati oko 25% Samsungovih uređaja, odnosno njih 90 milijuna.

Samsung razvija senzor od 20 MP, ali se neće pojaviti u Galaxyju S5

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.