Samsung razmišlja o LG-evim baterijama u novom Galaxy S8

Fotografija članka: Samsung razmišlja o LG-evim baterijama u novom Galaxy S8

Samsung nakon dosadašnjih problema s baterijom razmišlja o suradnji s LG oko baterija za nadolazeći Galaxy S8

Oglas

Cijeli svijet zna da je . Svaki dan o tome čitamo, a i mi sami smo dosta pisali o toj temi. Nakon toga su uslijedile brojne tužbe i od onih kojima se uređaj zapalio, i od onih kojima se nije zapalio, pa postoji čak i zajednička tužba kupaca koji su nezadovoljni dugim čekanjem na zamjenu uređaja. A u zadnje vrijeme smo čuli da postoje i ljudi koji ne žele vratiti svoj Note 7, oni valjda čekaju da se zapali pa da onda tuže Samsung. Vole tužbe ti Amerikanci.

Navodni, još uvijek nepotvrđeni, razlog samozapaljenja je baterija. Na početku je Samsung bio skeptičan da je baterija s njegovog odjela SDI kriva za pregrijavanje Note 7, pa je nakon opoziva zatražio svoga partnera ATL (Amperex Technology Limited) da isporuči njihove baterije u Note 7, na kraju se problem ponovno dogodio, a ostalo je prošlost. Prvi opoziv uređaja je bio baziran na baterijama s greškom koje su bile nabijene u uski prostor, a izolacija anode i katode nije bila dovoljna, to je dovodilo do iskri i na kraju do jako ružnih slika zapaljenih Note 7. Još uvijek se ne zna pravi razlog ovoga skandala.

Vidjeli smo već iz prethodnih članaka da je napraviti puno snažnijim, opremiti ga novim tehnologijama te kako bi izbjegao potpunu propast, uređaj mora biti potpuno ispravan i funkcionalan. Samsung Galaxy S8 u startu mora biti dosta bolji od konkurencije te ponuditi više noviteta kako bi uspio nagovoriti kupce da prijeđu preko ovoga skandala. Ove godine konkurencija je u svijetu smartfona bila vrhunska, vjerujem da nitko neće sljedeće godine kiksati, a to stavlja Samsung u nepovoljniji položaj. Zato se nadam da će Samsung uložiti dodatne napore i zaista napraviti izvanredan uređaj.

Da bi Samsung sve nabrojano učinio, mora se prvo pobrinuti da se problemi s baterijama više nikada ne ponove. Zbog toga ozbiljno razmišljaju suradnju s ljutom konkurencijom. Naime LG i Samsung iako su surađivali, pokušavaju što više izbjeći tu suradnju jer su njihovi smartfoni jedan drugome konkurencija.
Samsung će se izgleda ovaj puta poniziti i zatražiti od LG Chem-a , LG-ev odjela za proizvodnju lithium-ionskih baterija, da naprave sigurnu bateriju za Galaxy S8.
Ova suradnja će jako dobro doći LG-u jer će količina proizvedenih baterija donijeti sigurnu zaradu ovoj tvrtki koju će moći preusmjeriti na svoje druge odjele poput LG Innotek odjela koja se bavi modulima kamere za smartfone, kako bi usavršili svoje tehnologije i učinili smartfone boljima, a oni su ( kao i drugi odjeli ) direktna konkurencija Samsungu.

Ova suradnja još uvijek nije potvrđena i ne znamo što će biti u budućnosti, trenutno se ovo čini kao logičan potez za Samsung jer su LG-eve baterije tradicionalno kvalitetne, ali dugoročno može biti porazan potez jer svojoj konkurenciji daju novac i ovise o njoj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.