Samsung radi na baterijama otpornim na eksplozije

Fotografija članka: Samsung radi na baterijama otpornim na eksplozije

Već i ptice na grani znaju za neslavni završetak Samsungovog Galaxy Note 7 phableta koji je u potpunosti povučen iz prodaje zbog eksplozivnih problema.

Oglas

Ustanovljeno je kako je glavni krivac za ove eksplozije bila baterija, pa je tako Samsung nedavno predstavio nasljednika ili bolje rečeno novu verziju Galaxy Note 7 modela naziva koji uz neke sitne promjene donosi i novu bateriju nešto manjeg kapaciteta.

Kompanija Samsung je nakon problema sa eksplodiranjem baterije poduzela potrebne mjere opreza primjenom strožeg postupka testiranja baterije. Međutim u kompaniji su svjesni da ovaj koliko god rigorozan test otpornosti baterije, uvijek postoji mogućnost da bi se opet mogli pojaviti ovakvi problemi.

Upravo iz tog razloga Samsung je počeo tražiti sigurnije alternative današnjim litij-polimerskim baterijama koje se danas koriste u vrlo velikom broju pametnih uređaja. Navodno Samsung SDI kao odjel za proizvodnju baterija radi na baterijama koje će biti otporne na eksplozije.

Ove bi spomenute baterije trebale imati niz prednosti u odnosu na konvencionalne litij-ionske baterije. Tako će tzv. solid-state baterije biti otporne na moguće eksplozije, ali će uz to imati veći kapacitet sadržan u manjem volumenu baterije, imat će i do pet puta duži životni vijek te će se puniti i do šest puta brže od današnjih baterija.

Po svemu sudeći ove baterije će biti zaista revolucionarne, no ništa se manje od inovativnosti ni ne očekuje od razvoja tehnologije. Na žalost, ovakve će baterije vrlo vjerojatno biti dostupne na tržištu tek za otprilike dvije godine. Za kraj ćemo još spomenuti kako Samsung nije jedina kompanija koja radi na razvoju ovakvih boljih i stabilnijih baterija. Naime, šuška se kako i LG radi na baterijama slijedeće generacije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.