Samsung prestigao Intel kao najveći proizvođač čipova

Fotografija članka: Samsung prestigao Intel kao najveći proizvođač čipova

Samsung je objavio rekordni financijski izvještaj za drugi kvartal po kojemu ispada da predvodi na globalnom tržištu čipova.

Oglas

Sa prihodom od 15,7 milijardi dolara i 7,2 milijarde dobiti postigli su gotovo dvostruke rezultate od najpoznatijeg proizvođača procesora, Intela, koji ima 14,8 milijardi dolara prihoda i 3,8 milijardi dolara dobiti u drugom kvartalu 2017. Osim što se radi o tolikoj razlici u dobiti, treba napomenuti kako je upravo taj drugi kvartal 2017., do sada rekordni po zaradi za Intel.

U posljednjih 24 godine nitko nije uspio nadmašiti Intel po proizvodnji i zaradi na čipovima, a Samsung je to uspio bez da su proizveli jedan jedini računalni čipset te čak koriste Intelove čipove na svojim računalima

Intel je pak značajno podbacio da postane utjecajan proizvođač mobilnih čipova bez obzira na brojne pokušaje s Atomom, i još uvijek nisu smislili ništa za nosive uređaje.

Očekujemo i daljnji rast Samsunga budući da se ovaj korejski div bacio u razvoj mobilnih čipova za automobilsku industriju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.