Samsung: preliminarni financijski rezultati pokazuju da očekivanja nisu ispunjena za 2. kvartal

Fotografija članka: Samsung: preliminarni  financijski rezultati pokazuju da očekivanja nisu ispunjena za 2. kvartal

 

26. srpnja, Samsung će objaviti svoje financijske rezultate za drugo tromjesečje 2013. Danas su predstavili preliminarne. Nešto su skromniji od očekivanja vodstva kompanije iako profit iznosi 47% više od prošle godine

Oglas

Analitičari imaju razna tumačenja predstavljenih  financijskih brojeva i postotaka.  Prema nekima je uzrok manja prodaja , unatoč što je prodan u 20 milijuna primjeraka jer konkurencija u svijetu Android temeljenih uređaja jača.  Da,   i , uređaji su za koje nitko ne može reći da su daleko ispod SGS4. I oni imaju neke svoje benefite koji su privukli potrošače i malo ukrali tržišni dio.  Isto tako ne zaboravimo da SGS III je dobar proizvod, da ne mogu svi njegovi korisnici tako lako promijeniti model bilo iz financijskih razloga ili su vezani dvogodišnjim ugovorom. Osim navedenog, profitna marža je smanjenja u nekoliko zemalja, poput Kine koja je glavno i najveće smartphone tržište.

Na drugoj strani dio analitičara ističe i veliku marketinšku potrošnju vezanu oko lansiranja , ulaganja u prezentacije i nove trgovina diljem svijeta. Ovaj dio svi najviše kritiziraju budući da tvrtka je više izdvojila za navedene aktivnosti nego u istraživanje i razvoj u 2012.

Možda ipak u cijeloj priči je interesantna smjelost nekih analitičara koji smatraju da je to početak kraja dominacije Samsunga i vodeće strukture. Mi mislimo da ipak nije situacija toliko kritična jer su samo previsoko postavljena očekivanja, iako učimo li iz prošlosti, bez obzira tko je na vrhu, nitko nije vječan u mobilnom svijetu. Što vi mislite?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.