Samsung predstavlja “besprijekorno iskustvo” na sajmu IFA 2008

Fotografija članka: Samsung predstavlja “besprijekorno iskustvo” na sajmu IFA 2008

U uvodnom govoru nazvanom „Besprijekorno iskustvo“, predsjednik Jongwoo Park naglasio je Samsungovo vodstvo u industriji potrošačke elektronike i obznanio Samsungovu predanost razvijanju proizvoda koji ne samo da nadilaze postojeće standarde, nego i pomažu potrošačima koji ponekad imaju osjećaj da su se izgubili u ubrzanom ritmu tehnološkog napretka.

“’Besprijekorno iskustvo’ je nova krilatica u našoj industriji, a mi smo je ne samo prihvatili nego ju i predvodimo,” izjavio je Dr. Park, voditelj poslovne jedinice Digital Media Business u kompaniji Samsung Electronics. “Današnji potrošači imaju pristup nekim od najnaprednijih uređaja, no ponekad suradnja između potrošača i uređaja nije u potpunosti uspješna, stoga je naš cilj to promijeniti kako bi potrošači u potpunosti uživali u tehnološkoj moći uređaja u bilo koje vrijeme, na bilo kojem mjestu.”

Postavivši “besprijekorno iskustvo“ kao svoj cilj, Samsung je također najavio svoju inicijativu 4C vodstva koja će ubrzano povesti razvoj proizvoda i marketing kompanije kroz četiri glavna koncepta: sadržaj i usluga, povezivanje, kreativnost te sastavni dio.

Sadržaj i usluga
Novi proizvodi u ponudi kompanije Samsung Electronics nadmašuju običan tehnološki napredak, budući da je kompanija stavila naglasak na dodanu vrijednost sadržaja i usluga, poput primjerice jedinstvene funkcije InfoLive koju posjeduju televizori serija 7, 8 i 9. InfoLive omogućuje gledateljima pristup izravnom prijenosu vijesti, vremenske prognoze i stanja na burzi putem Interneta. Televizori su također opremljeni i raznovrsnim profesionalno izrađenim sadržajima, poput umjetničke galerije, kulinarskih program, programa za jogu te igara za djecu.

Televizori također imaju nadograđeno i pojednostavljeno korisničko sučelje, koji omogućuje korisnicima brzo i jednostavno povezivanje s bogatim rasponom naprednih opcija poput WISELINK Pro.

WISELINK Pro koristi brzu USB 2.0 vezu pomoću koje korisnici mogu povezati svoj PC, fotoaparat, kameru ili MP3 te pretraživati i pregledavati sadržaj na ekranu televizora. Također, Smart Content Manager televizora omogućuje korisnicima pristup i upravljanje video, foto i glazbenim datotekama pomoću novog dizajniranog daljinskog upravljača s kružnim pokretnim izbornikom.

Povezivanje
Anynet + HDMI-CEC je instaliran kako bi se jedan daljinski upravljač mogao koristiti za upravljanje svim AV uređajima, poput kućnog kina, Blu-ray playera, kamere, digitalnog fotoaparata te naravno samog televizora. Mnogi AV proizvodi izloženi na sajmu IFA, poput HMX20 kamere, NV100HD digitalnog fotoaparata te BD-P2500 pete generacije Blu-ray playera, u potpunosti su usklađeni sa Samsung televizorima, s obzirom na dizajn i povezivanje

Također, televizori serija 7, 8 i 9 su DLNA ready, te pomoću posebnog softwarea instaliranog na osobno računalo, korisnici mogu uživati u usporednom prikazivanju i preuzetog sadržaja kao i sadržaja koji se upravo prenosi na nekoliko televizora unutar kućanstva.

Konačno, BD-P2500 Blu-ray player može se na jednostavan način putem Etherneta ili USB nadograditi na posljednji Blu-ray profil čim postane dostupan na Internetu.

Kreativnost
Samsung stavlja posebnu pažnju na dizajn te na sajmu IFA predstavlja mnoštvo primjera kreativnog dizajna. Primjerice, nevjerojatno tanki televizori serije 8 (40, 46 i 52 inch), širine od samo 44,5mm, što je otprilike dvostruko manje od prethodnih proizvoda te ujedno predstavlja dramatično smanjenje od 55% u odnosu na osnovnu širinu primjeraka sofisticiranijeg i elegantnijeg dizajna.

Također u suradnji s Giorgio Armanijem, Samsung je u Koreji predstavio Giorgio Armani Samsung TV, koji kroz svoju jedinstvenu crnu boju i vrhunsko drvo od kojeg je izrađen okvir odiše elegancijom i toplinom.

Nadalje, za televizore serija 7, 8, i 9, Samsung je u potpunosti promijenio izgled daljinskog upravljača kako bi bili u potpunosti u skladu s redizajniranim korisničkim sučeljem. Najnovija značajka je kružni pokretni izbornik koji korisniku omogućava jednostavno kretanje kroz sadržaj i programiranje. Televizori serije 8 i 9 također imaju jedinstveni daljinski upravljač u obliku oblutka koji doprinosi stilu unutarnjeg uređenja.

Sastavni dio
Nekoliko vodećih, vrhunskih proizvoda u ovoj industriji predstavljeni su na sajmu IFA, uključujući 200Hz LCD TV (40, 46, 52 inča) s naprednom LCD tehnologijom kompanije Samsung Electronics, 52 inčni ultra tanki LCD televizor čija širina je samo jedan inč, 82 inčni QFHD (Quadruple full-high definition) televizor s rezolucijom 3840×2160 te 31 inčni OLED TV temeljen na Samsung SDI’s OLED panelima.

Sljedeća uzdanica među predstavljenim televizorima je LCD televizor serije 9 (46 i 55 inča) sa Smart LED tehnologijom i Samsung Ultra Clear panelom koji reproducira savršene crne boje i savršeni omjer kontrasta. Mogućnost zamračivanja također dramatično smanjuje potrošnju energije.

NV100HD kompaktni fotoaparat snima najoštrije slike u svojoj klasi sa 14,7 milijuna pixela.

Dok se SyncMaster 2233HZ i 2243HZ monitori mogu pohvaliti ultra brzim vremenom odaziva pokretne slike s poboljšanom MPA II, koji je optimiziran za igrice i video. Novo vrijeme smanjeno je s 30ms na samo 10ms.


Što je Samsung Electronics predstavio na ovogodišnjem sajmu IFA

Serija 7 – Tehnologija za pionire
Kao Samsungov najneodoljiviji prozor u budućnost televizijske tehnologije, ova nova premium serija koristi iste materijale i inovaciju kristalnog dizajna kao i serija 6, dok u isto vrijeme postavlja nove standarde za medijska rješenja i multimedijalnu kućnu zabavu.

Serija 8 – Kristalizirana vitkost
Ključna nadogradnja ovog prekrasnog Crystal Design televizora je nevjerojatno 50 postotno smanjenje širine što je rezultiralo tankim i uskim okvirom od samo 44,5 mm.

Serija 9 – Tehnologija na svom vrhuncu
Nova serija Full HD LCD televizora koja uključuje Smart LED tehnologiju, omogućuje najtočnije crne boje i najveći kontrast koji je danas dostupan te sve najnovije tehnološke inovacije na području kvalitete slike, dizajna, naprednih medijskih rješenja koji obilježavaju vodstvo Samsunga na području televizora s ravnim panelima.

Televizori budućnosti
Predstvaljeni proizvodi na Samsungovom štandu uključuju dva (14,1 i 31 inč) OLED (organic light-emitting diode) televizora, najtanji LCD televizor na svijetu s dijagonalom 52 inča, quadruple full-HD LCD TV te 200 Hz LCD TV.

BD-P2500 – najnapredniji Blu-ray Player
Novi BD-P2500 predstavlja značajnu nadogradnju prethodnih modela putem HQV procesora te podržava nove HD audio formate (Dolby Digital+, Dolby True HD and DTS-HD HRA) s kanalnim izlazom od 7,1.

Poboljšan MPA II – nova tehnologija monitora
Samsung Electronics predstavio je kroz svoja dva nova monitora novu tehnologiju pod nazivom Enhanced MPA II, koja je dizajnirana kako bi proizvela čišću sliku. Ova tehnologija je razvijena kako bi se smanjio takozvani efekt zamrzavanja slike koji je smatra slabom točkom LCD monitora.

 
HMX20 – Nova 1080i/p HD kamera temeljena na fashu
S mogućnosšću snimanja Full HD 1080i /p (25 slika u sekundi), HMX20C’s s dizajnom temeljenim na flashu čini ovu kameru kompaktnom i jednostavnom za uporabu. Uz ovaj model dolazi i baza za punjenje i direktno povezivanje s HDTV.

NV100HD – Vrhunsko HD iskustvo
NV100HD  može se pohvaliti s impresivnom rezolucijom od 14,7 megapiksela i obnovljenom Schneider lećom koja obuhvaća široki kut od 28mm s 3,6x optičkim zoomom, te tako omogućuje oštre, jasne i detaljne slike sa svakim pritiskom okidača. Ovaj model također omogućuje snimanje video visoke razlučljivosti sa rezolucijom od 720P te stabilizacijom dvostruke slike.

G-serija – novi premium hladnjaci
Nova premium G-serija hladnjaka omogućava povećani kapacitet od 637 litara uz standardnu dubinu (dubina kuhinjskih elemenata) i smanjenu širinu

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.