Samsung predstavio svoju viziju otvorenih i inteligentnih IoT rješenja

Fotografija članka: Samsung predstavio svoju viziju otvorenih i inteligentnih IoT rješenja

U prošloj godini kompanija je uložila 14 milijardi dolara na istraživanje i razvoj IoT inovacija. Nova se SmartThings aplikacija očekuje u proljeće 2018. godine, a svi Samsungovi povezani uređaji bit će ispunjeni inteligentnim informacijama do 2020. godine.

Oglas

Tvrtka Samsung Electronics je na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES 2018 predstavila svoju viziju i strategiju inteligentnog sistema interneta stvari (IoT). Samsung je na konferenciji za medije demonstrirao jedinstvenu sposobnost neprimjetnog povezivanja korisničkog iskustva pomoću Samsungovih uređaja kod kuće, u uredu i na putu. Tvrtka je radila na tome da svi Samsungovi proizvodi budu IoT spremni do 2020. godine. Osim toga, Samsung je objavio svoj plan unapređenja prihvaćanja IoT-a putem otvorene, dosljedne i inteligentne platforme.

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnom za više ljudi, a kada je prožeta inteligencijom može personalizirati njihova iskustva. Današnji fragmentirani i složeni IoT ekosistem sprječava usvajanje. Da bi IoT bio pristupačan i dostupan potrebne su mjere, kao i otvorene inovacije. Zahvaljujući iznimno velikom portfelju proizvoda koji uključuje TV prijemnike, uređaje i pametne telefone te Samsungovom vodstvu u isporuci povezivosti putem 5G mreže, tvrtka je, pomoću platforme Smart Things, u idealnoj poziciji za isporuku otvorenog IoT ekosistema.

S partnerima poput Open Connectivity Foundation (OCF) Samsung surađuje kako bi postavio uobičajene industrijske standarde. OCF je najveće tijelo za IoT standardizaciju na svijetu, a Samsungov ARTIK čip, klima uređaj i hladnjak Family Hub već su dobili certifikat udruge za kriterije interoperabilnosti neophodne za IoT.

Samsung će u proljeće 2018. ujediniti svoje IoT aplikacije koje obuhvaćaju i Samsung Connect, Smart Home, Smart View i druge, u aplikaciju SmartThings. Njenom uporabom, koristeći samo jednu aplikaciju, omogućuje se povezivanje i upravljanje bilo kojim uređajem koji podržava SmartThings direktno s telefonom, TV prijemnikom ili automobilom. Osim toga, Samsung je najavio da će povezati HARMAN Ignite sa SmartThings Cloudom, prebacujući IoT iskustvo s pametne kuće na automobil. Korisnici će, kao rezultat toga, moći upravljati svojom povezanom kućom iz automobila i obrnuto.

Sastavni dio Samsungove vizije je spojiti uređaje i napraviti ih inteligentnima. Uz Bixby, Samsung na više uređaja pruža personaliziranu inteligentnu uslugu. U 2018. godini određenim će se Samsung Smart TV-ima, kao i novim hladnjakom Family Hub, moći glasovno upravljati pomoću Bixbyja, a sve kako bi ispunjavanje svakodnevnih poslova bilo što lakše. Pomoću uređaja i usluga koji rade zajedno i prožeti su inteligencijom, aktivnosti u kući postaju lakše.

Budući da povećana povezanost zahtijeva i poboljšanu sigurnost, Samsung je izjavio kako je u svoje povezane uređaje ugradio pouzdanu Samsung Knox tehnologiju, uključujući Smart TV i sustave digitalnog oglašavanja, mobilne uređaje i ino. Kako bi se osigurala zaštita uređaja Knox tehnologija podrazumijeva hardverski sigurnosni sistem i ažuriranja ugrađenog softvera.

Samsung je istaknuo svoju trajnu predanost ulaganju u napredne tehnologije. Lani je tvrtka potrošila više od 14 milijardi dolara za istraživanje i razvoj. Povećali su i ulaganja kroz Samsung NEXT – ključnu inicijativu za ubrzavanje transformacije u integriranu hardversku i softversku tvrtku.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.