Samsung predstavio poslovne rezultate u prvom kvartalu 2009. godine

Racunalo.com foto

Samsung predstavio poslovne rezultate u prvom kvartalu 2009. godine

Samsung Electronics Co. Ltd objavio je prihod od 121,64 milijarde kuna (28,67 bilijuna wona) na konsolidiranoj razini ostvaren u prvom kvartalu za razdoblje do 31. ožujka 2009. godine, što je pad od 13% u odnosu na četvrti kvartal 2008. godine.

Operativna dobit u ovom kvartalu iznosila je 1,99 milijarde kuna (470 milijardi wona), što predstavlja ogroman zaokret u odnosu na gubitak u prethodnom kvartalu koji je tada iznosio 3,13 milijardi kuna (740 milijardi wona). Neto prihod je dosegao 2,63 milijarde kuna (620 milijardi wona), što je povećanje u odnosu na prethodni kvartal, a posebice zahvaljujući povećanju prihodu od kapitala.

Unatoč izrazito izazovnom poslovnom okruženju, Samsung se snažno oporavio od rezultata u četvrtom kvartalu 2008. godine, zahvaljujući stabilizaciji cijena poluvodiča, povećanoj margini dobiti za mobilne telefone te pažljivoj kontroli marketinških i drugih troškova.

„Gospodarstvo na globalnoj razini će nastaviti s oporavkom i tijekom drugog kvartala, ali nesigurnost koje smo svi svjesni nam onemogućuje da u potpunosti predvidimo značajna poboljšanja u potražnji ili poslovnom okruženju u bliskoj budućnosti”, izjavio je Robert Yi, potpredsjednik i voditelj tima za odnose s ulagačima tvrtke Samsung Electronics.

„Mi ćemo odgovoriti teškoj situaciji na tržištu na način da ćemo osnažiti naše tržišno i tehnološko vodstvo, usmjeravajući se na vrhunske proizvode te dodatno nadograđuju upravljanje globalnom mrežom opskrbe.“

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.