Samsung potvrdio kako su uređaji sa savitljivim ekranom iza ugla!

Fotografija članka: Samsung potvrdio kako su uređaji sa savitljivim ekranom iza ugla!

Tehnologija svakim danom i satom odmiče sve dalje i dalje, a stvari koje su nam se prije činile tako dalekima i nestvarnima danas svakodnevno koristimo i smatramo uobičajenima.

Oglas

Pametni telefoni također su dio te priče te njihova dnevna uporaba seže unatrag 15-tak godina, a od tada su ovi uređaji evoluirali u toj mjeri da nam uskoro možda neće trebati ni računala. Naravno, nemojte ovu konstataciju shvatiti doslovno, ali svakako ste shvatili što time mislimo. Naime, sada nam je mobitel postao „ručno“ računalo te nam omogućava izvedbu stvari koje prije nismo ni mogli zamisliti da stanu na tako mali ekran. Prije nekoliko smo godina mogli samo sanjati o smartfonima zakrivljenih ekrana, a danas su oni postali uobičajeni.

Sada ne možemo dočekati da se pojave prvi savitljivi i prilagodljivi pametni telefoni, a kako se trenutno čini sudeći prema informacijama iz Samsung-a takvi smartfoni i nisu tako daleka budućnost. Već smo vidjeli nekoliko prototipova savitljivih smartfona, no još uvijek željno iščekujemo prvu komercijalnu verziju smartfona sa savitljivim ekranom.

Naime, kompanijin je izvršni direktor za područje Sjeverne Amerike Gregory Lee izjavio kako im je bilo potrebno mnogo vremena da osmisle savitljive smartfone po razumnoj cijeni te je naglasio kako su ovakvi uređaji „relativno iz ugla“. To relativno može značiti da savitljivi smartfon kompanija može predstavi već slijedeće godine, ali i raspon od nekoliko godina Samsung-u može značiti kao relativno kratki period. Kako god bilo smartfoni savitljivih ekrana slijedeća su razvojna faza ove brzorastuće industrije te jedan korak naprijed u njihovoj konstantnoj „evoluciji“.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.