Samsung skupo platio cijenu za Note7 skandal

Fotografija članka: Samsung skupo platio cijenu za Note7 skandal

Po nedavnim istraživanjima korejske državne agencije Samsung je u padu što se tiče rezultata prodaje uređaja u Kini. Tvrde da je tome uveliko kumovao eksplozivni skandal sa Note7 uređajima, dok je Apple zadržao vodeću poziciju.

Oglas

Iako je Samsung zadržao poziciju najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih uređaja, najsvježiji podaci iz Kine su zabrinjavajući. Naime, po rezultatima za drugi kvartal o.g. Samsung je prodao 48 mil. uređaja, što ga je svrstalo na 6. poziciju u poretku najvećih. Vladar je i dalje Apple sa 171 mil. prodanih uređaja, slijedi Huawei sa 132 mil. uređaja, pa OPPO sa 124, Vivo je prodao 108 mil. a na poziciji 5, tik iznad Samsunga, je Xiaomi sa 68 milijuna.

Iako je puštanjem u prodaju modela S8/S8+ Samsung nakratko uspio pospješiti rezultate, očito je da su repovi koji su se vukli poslije problema sa Note7 onemogućili proboj na bolju poziciju. Nepovoljan za Samsung je i izvještaj kako se stanovnici Kine sve više okreću modelima nižeg i srednjeg ranga, naročito ako su proizvod domaćih tvrtki, čiji udio u ukupnom broju prodanih uređaja je oko 63%. Proizvodi visokog ranga su činili svega oko 6% od ukupno prodanih, i to većinom Apple-ovih proizvoda.

Zadnji statistički podatak također ne ide Samsungu u prilog, konkretno broj vlasnika Samsung uređaja koji su ponovno kupili Samsung iznosi mizernih 7.2%. Apple je i tu no.1 sa zadržanih 53.4% kupaca, dok su OPPO i Vivo na 25-26%.

Iako se čini da Samsung nema previše razloga za brigu s obzirom na vodeći poredak u globalnom poretku, smatramo da bi ipak trebala se oglasiti zvona za uzbunu, s obzirom na činjenicu da je Kina ipak druga najjača ekonomija svijeta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.