Samsung patentirao pametni sat koji mjeri krvni tlak

Fotografija članka: Samsung patentirao pametni sat koji mjeri krvni tlak

Danas je veoma popularno imati pametni sat ili pametnu narukvicu oko ruke, a između mnogih, jedna je od njihovih najčešćih funkcija mjerenje brzine otkucaja srca.

Oglas

Situacija se poprilično mijenja kada je riječ o mjerenju krvnog tlaka i to zbog toga što je za mjerenje ovog tlaka potreban remen koji bi bio veoma uzak te bi se vrlo jako utiskivao u zapešće ruke, pa bi zato bio vrlo neugodan za nošenje.

Čini se kako je Samsung nekako uspio doskočiti ovom problemu te je patentirao način na koji bi pametni sat mogao mjeriti krvni tlak korisnika pomoću svjetlosnog senzora sličnoga onome koji se koristi za mjerenje brzine otkucaja srca.

Crteži patenta prikazuju pametni sat naziva Samsung Gear X čiji dizajn podsjeća na originalnu Gear seriju satova, a u ovom slučaju vjerujemo da je dizajn sata ipak u drugom planu te je iskorišten samo za prikaz nove funkcije mjerenja krvnog tlaka koju je Samsung patentirao.

Moramo priznati kako je ovakav pametni sat odličan potez Samsung-a zbog toga što će korisnicima omogućiti da svakodnevno vode brigu o svom krvnom tlaku, a time i o svom zdravlju. Da ne pričamo kako bi ovakva pravilno funkcionirajuća tehnologija mogla spasiti mnoge živote.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.