Samsung prognozira kako će usporiti rast smartphonea u Q3 2013

Fotografija članka: Samsung prognozira kako će usporiti rast smartphonea u Q3 2013

Čini se kako je svjetsko tržište polako postalo zasićeno prvim valom smartphone uređaja, što su osjetili i u južnokorejskoj kompaniji. Samsung je već najavio kako će im se smanjiti rast.

Oglas

Iako mnogi najavljuju jesen kao vrlo plodnu za prodaju smartphone uređaja, potpredsjednik kompanije Samsung Kim Hyun-joon smatra kako će im se rast usporiti u trećem ovogodišnjem kvartalu. Razloga je više, kako djelomično u zasićenju tako i u rastu konkurencije. Isto tako, očekuje se kako će Samsung smanjiti cijene svojih smartphonea kako bi oni jeftiniji modeli i modeli srednje klase postali veći dio Samsungovog prodajnog portfelja.

Samsung itekako dobro posluje. U Q2 2013 prijavili su dobit od čak 7 milijardi dolara, odnosno ubilježili su rast od čak 50%. U pregršt postotnih brojki koje je prikazala kompanija najvažniji je onaj koji govori kako je njihov ras u odnosu na globalno tržište gotovo tri puta veći.

Iako se Samsung Galaxy S4 prodavao slabije nego što je očekivano, kompanija je odradila neke zanimljive promotivne ugovore, kao što je primjerice reper Jay-Z, kupivši za 20 milijuna dolara milijun njegovih albuma pod nazivom “Magna Carta Holy Grail” a koje su podijelili svojim kupcima i prije nego se album službeno pojavio u prodaji.

Ipak, s druge strane čini se kako se tržište pomalo zasitilo ili umorilo od Samsunga. Niti investitori nisu slijepi i primijetili su od kako se Samsung Galaxy S4 pojavio na tržištu u travnju, dionice kompanije su pale za čak 12,8%.

No, u Samsungu se ne boje za budućnost. Uskoro očekujemo novi Samsung Galaxy Note III koji bi ih ponovo trebao vinuti u financijske visine. Podsjetimo se kako se radi o phabletu (većem smartphoneu) s novim Samsung Exynos 5420 procesorom i 3GB RAM-a.

Ni konkurencija ne spava. Kako se Samsung Galaxy S4 bori s oštrom konkurencijom kao što su isto tako odlični HTC One i Sony Xperia Z, Novi Galaxy Note III će imati jaku konkurenciju u Sony Xperia Z Ultra (6,4 inča, već predstavljen u Tajvanu i na tržište stiže do kraja mjeseca) i HTC One Max.

Samsung prognozira pad prodaje smartphonea u Q3 2013

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.