Samsung odustaje od proizvodnje digitalnih fotoaparata

Fotografija članka: Samsung odustaje od proizvodnje digitalnih fotoaparata

Umjesto digitalnih fotoaprata tvrtka će se usmjeriti na druge digitalije

Oglas

Prema novom izvješću Korejskog The Investa , Samsung će u potpunosti odustati od proizvodnje digitalnih fotoaparata kako bi se usredotočio na smartfone i VR fotoaparate. Neimenovani dužnosnik navodno je rekao za novine da tvrtka više nije „za proizvodnju i prodaju digitalnih fotoaparata”, što ukazuje da se odluka već provodi.

Kako tržište digitalnih fotoaparata sve više gutaju vrhunske smartfon kamere, vremena su teška za puno manjih proizvođača fotoaparata. S obzirom kako je veliki Samsungov ugled kamera smartfona, ne trebamo previše brinuti. Dobra vijest u vezi toga je kako će Samsung biti u mogućnosti iskoristit sva svoja znanja o fotoaparatima kako bi ih prmjestio u vaš džep.

Posljednji digitalni fotoaparat kojeg je proziveo Samsung je NX500 izdan prije dvije godine pa ova vijest neće biti veliko iznenađenje za mnoge. Isti službenik rekao je da tvrtka planira stvoriti novu kategoriju proizvoda kao „nastavak poslovanja”. To će uključivati smartfon kamere, uređaje kao što su nove 4K Gear 360 i druge nove VR prozivode.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.