Samsung: nova marketinška strategiju i proizvodi u Europi

Fotografija članka: Samsung: nova marketinška strategiju i proizvodi u Europi

Samsung: nova marketinška strategiju i proizvodi u Europi

Na današnjoj konferenciji za medije u sklopu Samsungovog prvog ikad Europskog foruma, koji se održava u Beču od 24. do 26. ožujka, novi Europski predsjednik i glavni izvršni direktor Sang Heung Shin, predstavio je Samsungove razvojne strategije i proizvodni portfelj.

„Cilj nam je razvijati naše europsko poslovanje kroz ojačavanje povezanosti s ključnim kupcima i kanalima, ali i kroz aktivno istraživanje novih B2B mogućnosti,” izjavio je g. Shin, “posebice na tržištima pisača i prijenosnih računala koja nude izrazito velike mogućnosti rasta.”

Novo okruženje za televizore i prijenosna računala te pomak prema poslovnim subjektima
Niz novih proizvoda izložen je na Europskom forumu, predstavljajući Samsungovu strategiju stapanja inovacija s napretkom na novim tržištima:
• Novi portfelj LED televizora
Nove Samsung serije 8000, 7000 i 6000 televizora s ravnim zaslonima koriste LED tehnologiju kao primarni izvor svjetlosti, a ne tradicionalne hladne katodne fluorescentne lampe. Uz jednu od glavnih odlika, prepoznatljiv Samsungov ultra tanki dizajn (manje od 30mm), koji uključuje prvu ultra tanku konstrukciju za postavljanje na zid, LED televizori posjeduju izrazito visoke omjere kontrasta i male dubine koje omogućuju smjeliji dizajn. Također, televizori ne sadrže živu te zadovoljavaju stroge smjernice europskog EKO znaka „cvijet“ na način da je potrošnja energije umanjena za 40% u odnosu na tradicionalne LCD televizore sličnih veličina. Svi LED televizori su oblikovani u skladu sa Samsungovim prepoznatljivim Crystal TV dizajnom kod kojeg je površina prozirna i u boji što stvara kristalni izgled.

• Internet na televizoru
I LED televizori i Samsungova perjanica, linija LCD proizvoda, u 2009. godini obogaćeni su višom razinom interaktivnosti. Većina modela sadrži Samsungove aplikacije za zabavu koje uključuju , uslugu koju pokreće Yahoo! servis aplikacija, koja korisnicima omogućuje da pristupe bogatstvu informacija u jedinstvenim slojevima koji su direktno, no nenametljivo, postavljeni ispred televizijskih prikaza. Televizori također dolaze s unaprijeđenom Flash Content Library, koja uključuje raznolik raspon sadržaja poput galerije slika, igara, kulinarskih recepata i programa za tjelovježbu.

• Premium Blu-Ray playeri i sustavi kućnih kina
Bežičnu povezivost i multimedijalnu zabavu Samsung je uključio i u svoju liniju kućnih kina za 2009. godinu, koju predvode dva vrhunska Blu-Ray playera, BD-3600 i BD-4600, od kojih je potonji ujedno i najtanji player na svijetu te prvi koji se može postaviti na zid. Linija također uključuje Blu-ray sustav kućnog kina – HT-BD8200 Sound Bar sustav, HT-BD7200 2.1-kanalni sustav kućnog kina te HT-BD1250 5.1-kanalni Blu-ray sustav kućnog kina.
Cilj ovih jedinica je ponuditi snažne zvučne performanse u kombinaciji s najnaprednijim mogućnostima povezivosti kod kompaktnih jedinica čistog i sofisticiranog stila. Kako bi se unaprijedila prirodnost zvuka, ova tri proizvoda imaju poboljšana pojačala dizajnirana kako bi umanjili neželjenu buku i izobličenje zvuka.

• Prijenosna računala
Na rastućem europskom tržištu Samsung je proširio ponudu prijenosnih računala, te će u prvoj polovici 2009. godine predstaviti cjelovitu liniju proizvedenu isključivo za europsko tržište, koja uključuje mini prijenosna računala N310 i N120, kao i prijenosna računala širokog ekrana, R522 i Q320.

• Pisači za poslovne korisnike
Kao lider na području pisača za privatne korisnike te male kućne urede, tijekom 2009. godine Samsung će poduzeti korake kako bi se pozicionirao kao lider na području pružanja usluga srednjim i velikim tvrtkama, temeljeći svoju strategiju na naprednom, novom programu Managed Printing Service (MPS). MPS je dio nove infrastrukture pisača koja Samsungu omogućuje značajno širenje svojih partnerskih usluga i stvaranje ugrađenih paketa rješenja koji su potrebni poslovnim korisnicima.

“Naša linija proizvoda za 2009. godinu predstavlja novu generaciju proizvoda koji spajaju tehnologiju s aktivnim životnim stilom europskih potrošača,” izjavio je g. Shin. „Naši novi LED televizori, koje danas predstavljamo na Europskom tržištu, su u biti nova vrsta televizora – tanji s nevjerojatnom kvalitetom slike te ušteda 40 posto više energije nego prethodne generacije LCD televizora.”

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.