Samsung Notebook 5 i Notebook 3 serije – premijerno predstavljeni kompaktni laptopi

Fotografija članka: Samsung Notebook 5 i Notebook 3 serije – premijerno predstavljeni kompaktni laptopi

Južnokorejska kompanija i dalje ne odustaje od proizvodnje prijenosnih računala. Točno na 1. travnja predstavili su nove serije tankih i laganih prijenosnika – Samsung Notebook 5 i Samsung Notebook 3.

Oglas

Ne, ovo nije prvoaprilska šala. Samsung se i dalje nalazi na tržištu prijenosnih računala, i to onih elitnih. Nova Samsung Notebook 5 serija je vrlo zanimljiva, s metalnim kućištem i 15,6 inčnim ekranom FHD rezolucije od 1920 x 1080 točaka. Druga dva modela dolaze iz Samsung Notebook 3 serije, a imaju 14 inčni odnosno 15,6 inčni ekran.

Što se tiče hardverske konfiguracije, novi prijenosnici rade na isto tako novim Intelovim procesorima 7. i 8. generacije, a svi uključuju i Nvidia grafiku. Zgodno je spomenuti kako svi ovi prijenosnici imaju QWERTY tipkovnice pune veličine, kao i numerički dio tipkovnice, a na raspolaganju vam je i vrlo veliki i precizni touchpad. Ekrani su “anti glare” (nemaju odsjaj) i koriste Samsung Color Engine za podešavanje boja.

Svi modeli dolaze s različitim veličinama SSD diskova, dok modeli s 15,6 inčnim ekranom imaju i klasične HDD diskove, odnosno kombinaciju SSD i HDD diskova. Naravno, opremljeni su i VGA kamerama, a opcija je i Nvidia MX150 GDDR5, a dolazi u više boja – sivoj, crnoj, bijeloj i narančastoj.

Saznajemo kako će se u prodaji prvo pojaviti u Južnoj Koreji već ovog mjeseca, a u prvoj polovici ove godine i u ostatku svijeta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.