Samsung Nautilus Chromebook će imati i Sony IMX258 kameru?

Fotografija članka: Samsung Nautilus Chromebook će imati i Sony IMX258 kameru?

Novo prijenosno računalo koje dolazi iz južnokorejske kompanije, Samsung Chromebook kodno nazvan “Nautilus”, trebao bi biti vrlo zanimljiv i drugačiji.

Oglas

Naglasak na novom Samsung Chromebook prijenosniku bit ćei na kameri. Zanimljivo, spominje se Sony IMX258 senzor koji često susrećemo u pametnim telefonima, no čini se kako bi se on mogao utjeloviti i u “Nautilus” prijenosniku.

Na području Chromebook uređaja Samsung je relativno i poznat, sigurno dobro znate njihove Chromebook Pro i Chromebook Plus modele. Ovaj puta su otišli korak dalje i ponudili vrlo lijepo i elegantno dizajniran prijenosnik koji će imati vrhunsku kameru. Koliko je Sony IMX258 senzor dobar govori i podatak kako se nalazi u nekim top smartfonima kao što je ili , tako da je nedvojbeno naglasak ovog prijenosnika i na fotografiranju odnosno snimanju videa.

Neki će pomisliti kako snimanje s laptopom možda i nije idealno rješenje, i tu ste u pravu. No, šuška se kako će se spomenuta kamera moći odvajati, pretpostavljamo da se to odnosi na cijeli ekranski dio koji bi se odvajao od tipkovnice. Drugi zanimljiv podatak govori kako bi se moglo dogoditi da će “Nautilus” imati dva Sony IMX258 senzora, što bi bilo vrlo neobično ali korisno.

Što se tiče procesora spominje se Intel “Kaby Lake”. Šuška se kako bi se premijerno trebao pojaviti na sajmu CES 2018 u Las Vegasu, no nekako nam se vjerojatnije čini kako ćemo ga prvi puta vidjeti u Barceloni na MWC 2018.

Posljednja informacija koja dolazi iz Samsungovog tabora govori kako bi i oni mogli predstaviti svoj novi Chromebook koji bi trebao raditi na Snapdragon procesoru.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.