Samsung napravio prvu Universal Flash Storage UFS 2.0 memoriju od 256 GB

Fotografija članka: Samsung napravio prvu Universal Flash Storage UFS 2.0 memoriju od 256 GB

I sami ste svjedoci kako kapacitet interne memorije u pametnim telefonima vrtoglavo raste. Dobre vijesti dolaze iz Samsunga koji je upravo najavio prvu komercijalnu memoriju od čak 256 GB.

Oglas

Koliko interne memorije ima vaš pametni telefon? A što biste rekli kada bi imali 256 GB? Toliko veliki SSD disk nema niti velik broj prijenosnih računala, a uskoro bi to trebali imati top pametni telefoni nove generacije. Za sada je još rano govoriti kada, no nećemo se začuditi ako se to dogodi već iduće godine.

Samsung je predstavio prvu komercijalnu Universal Flash Storage (UFS) 2.0 memoriju vrlo visoke gustoće zapisa i velikog kapaciteta. U usporedbi s ranije spomenutim SATA SSD diskovima za osobna računala, nova UFS memorija ima dvostruko veću gustoću.

Što se tiče brzine, nova UFS memorija može obraditi čak 40.000 ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS). Što se tiče čitanja/zapisivanja podataka, ona je visoka i iznosi 850 MB/s odnosno 260 MB/s.

Ova se memorija temelji na Samsungovoj V-NAND flash memoriji i ima posebno dizajniran kontroler vrlo visokih performansi, zbog toga su i karakteristike memorije zavidne – velika brzina i kapacitet na malom prostoru.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.