Samsung na sve načine pokušava doći do nevraćenih Note 7

Fotografija članka: Samsung na sve načine pokušava doći do nevraćenih Note 7

Samsung u nekim državama ograničava uporabu mobilne mreže, dok u drugim kroz ažuriranje ograničava punjenje na 60%

Oglas

Problemi sa Samsungom ne prestaju, ova godina je sjajno krenula za Samsung s Galaxy S7 i S7 Edge, a završila s dosad neviđenim debaklom – Note 7. U svijetlu tih činjenica nedavno smo objavili , a ubrzo nakon toga Samsung je objavio novi opoziv čak  ( i onda mi netko kaže da treba kupovati proizvode jakih brandova i da su kinezi loši, kinez možda prestane raditi ali ne ozljeđuje ljude ). U sjeni ovoga, Note 7 i dalje izaziva kontroverze. Neki su korisnici ovoga uređaja odlučili zadržati svoje uređaje i nositi malu neispravnu “bombu“ sa sobom u džepu, ali Samsung je odlučio tome stati na kraj i domoći se svih Note 7 smartfona.

Samsung je u petak objavio da je vraćeno oko 85% opozvanih Note 7 smartfona ( u SAD-u ) i nastavio već dosadnu priču da nastoje riješiti problem koji uzrokuje samozapaljenje i da im je sigurnost kupaca najvažnija ( a prodaju neispravne uređaje poput perilica i smartfona ). Ovo je postalo komično jer oni još nisu shvatili ( ili jesu ) zbog čega im uređaji dime/gore/eksplodiraju.

Kako nam niti jedan dan ne bi protekao bez neke kontroverze oko Note 7 pobrinuo se sam Samsung i odlučio na Novom Zelandu onemogućiti korištenje usluga operatera na svim spornim uređajima. Ova “akcija“ će započeti 18. studenog i trajat će sve dok se svi uređaji ne vrate, a korisnici neće moći uputiti pozive, slati SMS te pristupati internetu. To će operateri napraviti tako da stave sve IMEI brojeve preostalih uređaja na “crnu listu“ te im onemoguće spajanje na odašiljače operatera. Note 7 će se i dalje moći upotrebljavati putem Wi-Fi mreže ili kao skupi digitalni okvir za slike od 6.000 kn ( dok vas ne “uveseli“ vatrometom u kući ).
Zanimljivo je da je na Novom Zelandu ostalo samo “nekoliko stotina“ ovih uređaja i da se Samsung odlučio na ovaj potez. Ja mislim da je Novi Zeland “poligon“ na kojem testiraju ovaj način u slučaju da im druge akcije na ostalim tržištima ne uspiju.

Na drugim tržištima poput Europskog i Američkog ( i Kanadskog ) Samsung se odlučio za dosta iritantan potez. Izbacili su novo ažuriranje za Note 7 koji onemogućava da se smartfon napuni više od 60%. Na ovaj način baterija ne može doseći svoj puni kapacitet, smanjena je mogućnost pregrijavanja te posljedično je smanjena mogućnost eksplozije. Uz ovo ograničenje, svaki put kada ponovno pokrenete, isključite, punite svoj uređaj pa čak i pri uključivanju zaslona pojavit će se obavijest da ga trebate vratiti. Ovo će mnoge korisnike živcirati pa će napokon vratiti uređaj Samsungu.

Svakako savjetujem da ako još niste vratili svoj Note 7 da to učinite što prije jer iako je ovo sve postalo tragikomično, sigurnost je najvažnija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.