Samsung mora Huaweiju platiti 11,6 milijuna dolara za kršenje patentnih prava

Fotografija članka: Samsung mora Huaweiju platiti 11,6 milijuna dolara za kršenje patentnih prava

Tužakanja među velikim kompanijama su redovna stvar. U ovoj najnovijoj priči Huawei je tužio Samsung zbog kršenja patentnih prava.

Oglas

Prvo je prije nekoliko dana Visoki sud u Ujedinjenom Kraljevstvu presudio protiv Huaweija, a sada se priča okrenula u korist Huaweija. Naime, sud u Kini je u slučaju Huawei protiv Samsunga (Samsung China Investment Co. Limited) presudio u korist Huaweia, a Samsungu odredio kaznu koju moraju platiti od čak 11,6 milijuna dolara.

Kineski mediji navode kako se radi o povredi patentnih prava koje zastupa bivši Huawei Device Co. Ltd, a kažu kako se radi samo o jednoj od mnogih koje su se pojavile u Kini i SAD-u. Povreda patenata se između ostalog odnosi i na novi Galaxy S7. Isti izvor navodi kako je i Samsug uzvratio protutužbom.

Glasnogovornik Huaweija je pozdravio ovu presudu dok će Samsung sa svojih nekoliko pratećih firmi morati platiti kaznu.

No, niti Huaweiju se ne piše dobro. Sud u Ujedinjenom Kraljevstvu mogao bi zabraniti prodaju Huawei smartfona kako kompanija ne plati takozvani Unwired Planet International članarinu, ili bolje rečeno honorar za 4G patente koje koristi u svojim uređajima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.