Samsung KNOX nema budućnost, kompanija će sigurnost prepustiti Googleu?

Fotografija članka: Samsung KNOX nema budućnost, kompanija će sigurnost prepustiti Googleu?

Prema pisanju Forbesa, a Samsung bi mogao u potpunosti napustiti KNOX sigurnosni softver za poslovne korisnike. U Samsungu negiraju ovaj podatak.

Oglas

No, čini se kako se nešto ipak valja i kotrlja. Prvo je na nedavno održanoj Google I/O konferenciji najavljeno kako će Samsung otvoriti dio koda KNOX sigurnosnog softvera kako bi se integrirao direktno u Android. Iako Samsung tvrdi kako će Samsung KNOX i dalje ostati samo njihov, autonoman i sustav će razvijati i dalje, neke glasine čak idu tako daleko da se spominje kako će Samsung u poptunosti napustiti KNOX i sigurnost prepustiti Googleu.

Ova informacija se pojavila u uglednom Forbesu, u kojem misle kako bi Samsung mogao napustiti KNOX zbog prilično slabe penetracije među korisnicima manjoj od 2%, iako je južnokorejska kompanija bila pred potpisivanjem ugovora s američkim Ministarstvom obrane. Drugi izvori tvrde kako brojka od 2% od ukupnog tržišta nije točna, nego se radi o 2% korisnika koji koriste KNOX sigurnosni softver koji imaju instaliran na svom mobilnom uređaju. Drugim riječima, 98% onih koji ga imaju ne koriste ga. I treći je razlog rezanje troškova jer je Samsung zabilježio pad operativnog profita u prošlom kvartalu od čak 24%.

Ako je ovo točna informacija, za očekivati je kako bi Samsung zaista mogao napustiti KNOX i prepustiti Google razvoj sigurnosnog softvera. Google to već radi – poseban naglasak su stavili upravo na sigurnost u Android L operativnom sustavu. S druge strane, ne vjerujemo kako će neke od tih sigurnosnih postavki biti dostupne u starijim inačicama Androida.

Iz Samsunga dolaze drugačije informacije. U službenoj izjavi glasnogovornika kompanije rečeno je kako Samsung dugoročno namjerava razvijati Samsung KNOX, a da dio KNOX tehnologije samo žele prepustiti Android zajednici za sveopće dobro. Kažu kako je Samsung KNOX i dalje najsigurnija Android platforma, od hadrvera do aplikacija. Kažu kako svakodnevno raste broj korisnika KNOX-a, a u ponudi su i mobilni enterprise servisi kao što su KNOX EMM i KNOX Marketplace.

Što je od ovoga točno? To će pokazati vrijeme. No, ne možemo se oteti dojmu i prisjetiti se kako je Samsung prije nekoliko godina na vrlo sličan način agresivno krenuo u osvajanje tržišta prijenosnih računala, no danas praktički i ne možete pronaći prijenosnik sa Samsungovim logom.

Bez obzira na sve, kompaniji želimo puno sreće u poslovanju…

Samsung KNOX nema budućnost, kompanija će sigurnost prepustiti Googleu?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.