Samsung Knox 2.0 u napadu na BlackBerry sigurnosna rješenja

Fotografija članka: Samsung Knox 2.0 u napadu na BlackBerry sigurnosna rješenja

Samsung nadograđuje svoje sigurnosno rješenje  Nova inačica Knox 2.0 sigurnosnog sustava, prema objavi iz Samsunga, donosi bolje sigurnosne performanse i ispravlja uočene manjkavosti prve inačice.Samsung je već davno najavio da želi uzeti BlackBerry-jev tržišni udio na području poslovne sigurnosti, kroz Knox sustav. Budući da BlackBerry je u velikim problemima, Samsung je dobio priliku da želju realizira.

Oglas

Upravo sada neke tvrtke poput SAP-a i Citrix-a, prilagođavaju sigurnosni sloj da bi optimizirali svoj mobilni softver za upravljanje uređajima, a Bell Canada će prodavati Samsung uređaje pretplatnicima s aktiviranom Knox uslugom. Samsung također pokušava privući programere i dodatnim marketinškim kampanjama nastoji potaknuti tvrtke da koriste Galaxy smartphone i tablete u poslovne svrhe, naravno s Konox sigurnosnim rješenjem u kompletu. Prošli mjesec je objavljen i programski alata za Galaxy uređaje koji može pomoći tvrtkama pripremiti implementaciju mobilnih aplikacija.

knox-620x458
Podsjetimo, Knox je izgrađen na Android platformi, i koristi operativi sustav i performanse (Qualcomm) čipa za zaštitu opreme. Sigurnosni softver je dostupan za Galaxy S4, Galaxy Note i Galaxy 10.1 2014 3 modele. Knox usluge u različitim zemljama imaju različite sigurnosne značajke za implementaciju mobilnih uređaja i različite alate za upravljanje. Prvobitna Knox inačica imala je niz manjkavosti i ograničenja utvrđenih od strane IT sigurnosnih stručnjaka, a nadogradnja sustava na inačicu 2.0, koja je dijelom završena ali opet u tijeku, trebala bi donijeti bolja rješenja. Ostaje i dalje pitanje hoće li Knox biti primijenjen na Windows Phone operativni sustav, jer brojni Windows Phone mobilni uređaji koriste Samsungove čipove. I na kraju samo bi dodali, LG je objavio također sigurnosne tehnologije za svoje smartphone, kojima imaju namjeru natjecati se u poslovnom segmentu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.