Samsung kaže da je isporučeno više od 5 milijuna Gear VR uređaja

Fotografija članka: Samsung kaže da je isporučeno više od 5 milijuna Gear VR uređaja

Pravi boom Gear VR uređaja

Oglas

Prema objavama tvrtke, Samsung je isporučio više od pet milijuna Gear VR uređaja. Predsjednik Samsung Electronics America, Tim Baxter potvrdio je to tijekom prezentacije na CES-u 2017., uz napomenu da je s VR proizvoda pregledano više od deset milijuna sati kombiniranih videa.

Gear VR je izvorno objavljen u 2014. godini u suradnji s Oculusom. Od tada je prošao kroz nekoliko obnavljanja, ali za razliku od VR proizvoda s ugrađenim zaslonima poput HTC Vive i Oculus Rift, Gear VR se oslanja na Samsungove smartfone za rad.

Samsung je pomogao usvajanju Gear VR-a na nekoliko načina od njegova pokretanja, nudivši po relativno dobroj cijeni Gear 360 kameru za pomoć korisnicima u snimanju videa na 360 stupnjeva, a nudili su i besplatne slušalice za one koji su se predbilježili za Galaxy S7 ili Galaxy S7 Edge prošle godine

Za usporedbu, prošle godine je prodano 140.000 HTC Vive jedinki tijekom prvih šest mjeseci. Prodajne brojke Oculus Rifta su trenutno nepoznate, ali procjena sugerira da je u regiji prodano 355.000 jedinica do kraja 2016. godine.

Gear VR trenutno se može kupiti za 99 $ preko Samsungovih službenih stranica.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.