Samsung Gear VR najpopularniji je VR uređaj na svijetu

Fotografija članka: Samsung Gear VR najpopularniji je VR uređaj na svijetu

U prvom kvartalu ove godine Samsungov Gear VR najpopularniji je uređaj tog tipa i debelo ispred konkurencije. Tehnološki div isporučio je nevjerojatnih 782 000 naočala za virtualnu stvarnost diljem svijeta.

Oglas

Samsung je daleko ispred konkurencije u smislu prodaje sa 782.000 isporučenih uređaja. Druga najpopularnija platforma je sa “samo” 375.000 prodanih jedinica. nalazi se na trećem mjestu s prodajom od 170.000 jedinica, nakon čega slijedi (95.000 jedinica) i Oculus Rift (64.000 jedinica). Vrijedno je spomenuti da je za statistiku koju je objavio SuperData Research uzet samo broj naočala koje su prodane potrošačima, a ne samo isporučene u trgovine.

Nismo iznenađeni visokim brojkama na tržištu po u pitanju VR naočala. uređaj je mnogo dostupniji i cjenovno prihvatljivi u odnosu na konkurente, te je kompatibilan sa nekoliko uređaja iz Samsungove game.

Još jedna stvar koju valja istaknuti je da veliki broj prodanih naočala odraz velike potražnje za Samsungovim pametnim telefonima. Puno potrošača koji su kupili Galaxy S7 ili S7 Edge, primjerice, dobili su Gear VR besplatno. Samsung često ima takve promocije kako bi stimulirao prodaju svojih smartphone uređaja.

Koristite li vi VR naočale? Koje? Javite nam u komentaru

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.