Samsung Galaxy X1 i X1 Plus: prvi savitljivi smartfoni na tržištu već ove godine

Fotografija članka: Samsung Galaxy X1 i X1 Plus: prvi savitljivi smartfoni na tržištu već ove godine

Svakako ćete se složiti s nama ako napišemo kako se u svijetu pametnih telefona u zadnje vrijeme ne događa ništa pretjerano revolucionarno, no ipak se čini da su u Samsungu to odlučili promijeniti.

Oglas

Onaj mali dašak inventivnosti rijetko izostane, no čini se kako će takvoj situaciji prvi na svijetu doskočiti Samsung. Naime, već smo par puta pisali o tome kako se na tržištu kroz neko vrijeme trebaju pojaviti savitljivi smartfoni, no za sada nijednom proizvođaču nije uspjelo takav uređaj i napraviti. Sada se čini kako je južnokorejski tehnološki div Samsung vrlo blizu takvog postignuća.

Već smo viđali neke patente, rendere i koncepte ovakvih savitljivih pametnih telefona, a sada su se na internetskim prostranstvima pojavili i njihovi nazivi. Samsung-ovi će savitljivi smartfoni biti predstavljeni tržištu pod nazivom Galaxy X linija. Navodno je kodno ime Galaxy X1 modela SM-X9000, dok je Galaxy X1 Plus model poznat kao SM-X9050.

Trenutno se šuška kako ovi pametni telefoni rade na Android 6.0 Marshmallow operativnom sustavu, no to će se zasigurno promijeniti do trenutka kada će se zaista naći na tržištu. Mnogo je toga ostalo nepoznato u vezi ovih i više nego zanimljivih modela, a jedino što se još nagađa je informacija kako će ovi savitljivi pametni telefoni biti službeno predstavljeni u trećem kvartalu ove godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.